Säsongstart och kamrat-derby i Helsingfors

FM-liga serien 2017-18 startar idag för huvudstadsregionens båda kamrat-lag då de möts i Helsingfors Idrottshus med start kl. 19.00.

Det är inte vilken onsdagsmorgon som helst, för det är matchdag och seriestart idag och dagen till ära mötte vi från media-teamet upp nygamle liganykomlingen Jan Stolt för en kort intervju.

***
Tjena Janne! Hur känns det nu såhär en dag innan seriestarten? Är laget i takt och redo för detta?
Även om det på ett personligt plan känns lite pirrigt att vara tillbaka i finrummet, så är resten av truppen ytterst samlad och i balans.

Hur svårt är det att möta ett Helsingfors IFK i säsongsöppningen på bortaplan?
Att möta HIFK i UT på deras basketplan är knappast en drömöppning för någon, men samtidigt är det skönt att få mäta upp sig mot ett lag från seriens mellanskikt direkt.

Hur kommer matchen att sluta? Jublar de grönvita eller röda efter sista visslingen?
Var inte det där en lite dum fråga..?

Sry, vad kommer våra fans som tar sig till Idrottshuset ikväll att få se?
Våra supportrar kommer att får se ett laddat Grön-Vitt och en riktigt spännande mix av styrka och skönhet! *brett leende*

***

HIFK har varit aktiva på spelarmarknaden i sommar och jobbat på bredden i laget. Landslagsmeriterade playmakern Kristian Jansson styr upp spelet och trion Protcenko-Zujic-Shevchenko har skottbiljetter så att det räcker och blir över. På nyförvärvs listan hittar vi vänsterhänte högerkanten Vili Mattila från Dynamo Riihimäki och på motsatta sidan Olli Tamminen från Åbo IFK. Några andra riktigt intressanta pjäser som också valt att göra comeback till landets högsta liga är Tom Lindström, Joonas Leisio och Mika Sivén, hur mycket HIFK:s tränare kommer att använda de två sistnämnda är ännu ett frågetecken. Största utropstecknet för HIFK i år är kanske ändå meriterade tränaren och spelaren med förflutet i Riihimäen Cocks, Rostislav Grinishin. Rostislav meddellade på förbundets presskonferens att målsättningen för i år är att jobba på det mentala planet och få HIFK att sluta underprestera.

GrIFK åker till Helsingfors Idrottshus med en bra pre-season bakom sig och är redo. Inga poäng är gratis och speciellt inte i Idrottshuset mot ett taggat HIFK, men två poäng vill vi ha med oss hem till Grankulla.

***

HIFK – GrIFK
Helsingfors Idrottshus
13.9.2017 kl. 19.00

Länk till Facebook evenemanget hittar ni här.