Grani haki avausvoiton Vantaalta

SM-liigan puolivälierät alkoivat vierasjoukkueiden komennossa kun HIFK kävi hakemassa Pirkkolasta kauden toisen voittonsa Dickenistä lukemin 28-23 (16-14), ja GrIFK oli yhtä tyly vieras Energia Areenalla voittamalla Atlas Vantaan 28-26 (13-14). Kummassakin ottelusarjassa jatketaan perjantaina tilanteesta 1-0 kotijoukkueiden hyväksi.

Myyrmäessä pelattu ottelu kulki koko avausjakson erittäin tasaisissa merkeissä. GrIFK:n hyökkäyspeliä leimasi vaihtelevat otteet. Hyviä hyökkäyksiä seurasi usein malttamattomuus, jolla monta hyökkäystä päättyi harkitsemattomaan ja liian nopeaan heittoyritykseen. Atlas pysyi vierasjoukkueen mukana lukuisilla ”räkämaaleilla” kun granilaiset eivät saaneet irtopalloja millään ulottuvilleen, mutta vakavimman uhan kohti Albert Georgsin vartioimaa maalia Atlas sai aikaan kaukoheitoilla. Pieni huolimattomuus maksoi Granille taukojohdon kun Erkka Näntö ja Sebastian Säkkinen veivät sinipaidat kalkkiviivoilla Granin ohi.

Toinen jakso alkoi Atlaksen karkumatkalla kun isännät vastasivat jälleen kahdesta peräkkäisestä osumasta. Hiljalleen Granin diesel alkoi näyttää lämpenemisen merkkejä ja Georgsin muutaman torjunnan myötä Grani nousi vahvasti ensin tasoihin ja Fredrik Forssin 19-20 maalilla lopulta edelle. Säkkisen 21-20 maalilla Atlas kävi viimeisen kerran johtoasemassa, kun Grani vei seuraavan kahdeksan minuutin jakson nimiinsä 7-1.

Liekö jonkinlainen hyvänolon tunne hiipinyt pelaajien puseroon kun viiden maalin johto oli vähällä jäädä hyödyntämättä. Miro Koljoselle pelatun epäonnistuneen japanilaisen jälkeen Atlas sai nimittäin kirivaiheen päälle ja oli lähellä päästä jopa tasoihin, mutta Benjamin Olsson pääsi viimeisellä minuutilla lyömään viimeisen arkun Atlaksen naulaan. Atlas kuitenkin osoitti peräänantamattomuutta ja muistutti Grania siitä että ottelussa on 60 minuuttia pelattavana.

Patrik Johanson heitti 100% tarkkuudella 6 maalia Atlaksen verkkoon.

Johanson jälleen ratkaisijana

Granin ruotsalaisvahvistus Patrik Johanson nousi jälleen kerran johtavaan rooliin kun ottelua ratkaistiin. Pavan maalit ja Georgsin kolme torjuttua rankkaria pohjustivat voiton.

Joukkueena Grani pelasi tauon jälkeen huomattavasti huolellisemmin puolustuksessa eikä Atlas enää päässyt maalipaikkoihin yhtä helposti kuin aiemmin ottelussa. Geza Vasvari viivalla oli vaikea pideltävä ja mies aiheutti lukuisia rankkareita ja jäähyjä.

Hyökkäyspelissä Granilla oli enemmän ratkaisijoita ja vastuu jakaantui tasaisemmin. Sebastian Säkkinen oli ottelun tehomies yhdeksällä osumallaan, mutta hassasi viimeisen, ratkaisevan yrityksen hieman tasapainottomalla heitolla.

Karavaani siirtyy perjantaiksi Luolaan

Joukkueet huilaavat torstain tahoillaan ja pelaavat toisen osaottelun perjantaina Kauniaisissa. Ottelu Luolassa alkaa kello 19 ja lähtee liikkeelle Granin 1-0 otteluvoitoilla. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Kuvat: Jerry Hellström