Grani taisteli Suomen Cupin finaaliin

GrIFK ja Cocks pelaavat tänäkin vuonna Suomen Cupin loppuottelussa. Tiistain välierissä Cocks kyykytti HIFK:n Helsingissä maalein 45-25, Granin joutuessa huomattavasti tiukemmalle Atlas Vantaan kanssa. Vasta pelin loppuminuuteilla ratkennut yleisöön menevä tasokas taisto päättyi lopulta neljän maalin kotivoittoon lukemiin 27-23 (12-11). Loppuottelu pelataan Kauniaisissa 2.12. kello 16:00.

Tiiviit ja taistelevat puolustuslinjat pitivät huolen että helppoja maalipaikkoja ei ottelussa juuri nähty. Rapatessa myös usein roiskuu, siitä kertoo ottelussa vihellettyjen jäähyjen määrä, 5×2 minuuttia per joukkue. Lisäksi Atlas Vantaan Geza Vasvarille näytettiin punaista korttia miehen kopsaistua Sundbergia suoraan naamaan kolmisen minuuttia ennen loppua.

Myös maalivahtien ote piti. Granin maalinteon vaikeudet osuivat kuuden metrin kaarelle, josta laitureiden ja senttereiden ruutia kasteli Atlaksen Tuomas Laitinen. Laitisen virkaveli Albert Georgs paransi otettaan mitä pidemmälle peli eteni ja otti viimeisen minuutin alkuun ottelun lopullisesti ratkaisseen torjunnan torjuttuaan näyttävästi Sebastian Säkkisen kontran.

Kotijoukkueen esitys oli kokonaisuutena hyvä. Alkukauden mittaan hiukan kaventunut takamieskalusto joutui odotetusti koville mutta se ei menoa juuri näyttänyt häiritsevän. Richard Sundberg, Patrik Johanson ja Sami Silfver olivat pelipäällä ja varsinkin Sundbergin rooli ottelun avauspuolikkaalla oli mallikas. Tasaisen varma Johanson onnistui maalinteossa juuri niillä hetkillä kun ratkaisuja tarvittiin. Atlas Vantaan Anthony Hellakoski kuuluu liigan parhaisiin pelintekijöihin ja oli yhdeksällä maalillaan, joista kuusi ottelun toisella puoliajalla, joista neljä rankkareista, ottelun tehokkain.

Marraskuu tärkeiden pelien kuukausi

SM-liiga tekee nyt pariksi viikoksi tilaa maajoukkueelle, joka ensi viikolla pelaa kaksi MM-karsintaottelua. GrIFK:lla on sen jälkeen edessään todellinen tasonmittauskuukausi kun kaikissa neljässä ottelussa vastustaja kuuluu ns. päävastustajiin. Pimeään kuukauteen valoa tuovat huippupelit joissa Dicken, SIF, Atlas Vantaa ja BK-46 kamppailee kukin vuorollaa Granin kanssa ylemmän jatkosarjan paikkoihin oikeuttavista sarjapisteistä.

Sitä ennen on mahdollisuus nähdä kansainvälisestikin kovatasoinen käsipallojoukkue kotimaan kamaralla. Venäjä vierailee Energia Areenalla lauantaina 28.10. ja joukkueessa on pitkä lista maailman huippujoukkueissa pelaavia ammattilaisia, mm. kesäkuussa Mestareiden liigan RK Vardarin riveissä voittaneet Timur Tibirov ja Daniel Shiskarev.