GrIFK puolustamaan viime kauden Cup-finaalipaikkaa

Kauniaisten Luolassa pelataan tiistaina Suomen Cupin finaalipaikasta ja myös finaalin isännöinnistä. GrIFK:n kotipelissä, 4.10., suoritetussa välieräarvonnassa pareiksi muodostui GrIFK ja Atlas sekä HIFK ja viime vuoden Cup-mestari Cocks. Atlas tekee paluun Cupin välieriin vuoden tauon jälkeen kun taas GrIFK viime vuonna onnistui pelaamaan itsensä finaaliin ÅIFK:n kustannuksella.

Liigassa GrIFK ja Atlas ovat molemmat aloittaneet kautensa vahvasti voittaen neljä viidestä ottelustaan. Molempien joukkueiden häviöt ovat tulleet Riihimäen Cocksia vastaan. Molemmilla joukkueilla myös allaan ottelu sekä voitto sunnuntailta joten palautumisessakaan ei eroja ole. Näin ollen ennakkosuosikin viittaa ei Liigan tuloksien perusteella voi kummallekkaan pukea.

Atlas Vantaan tie tämän vuoden välieriin alkoi selvällä kotivoitolla divarijoukkue Esbo IF:stä 34 – 16. Puolivälierissä vastaan asettuikin astetta kovempi Dicken. Atlas ei tasoerosta piitannut vaan laittoi lauttasaarelaiset koville kotonaan. Dicken johti tuolloin ottelua jo 12-17 ja välieräpaikka oli menossa Dickenille, mutta kotijoukkue nautti kotiyleisön tuesta ja onnistui kaapimaan voiton tiukassa puolivälierässä 29-28.

Saimme mediatiimin kanssa yhteyden tällä kaudella upeasti maalinsuulle palanneeseen Albert “Abbe” Georgsiin ja kyselimme hänen mietteitään ottelua edeltävänä päivänä.

Abbe, huomenna pelataan Cupin välieräottelu Luolassa. Millä mielin lähdette puolustamaan viime vuoden finaalipaikkaa?

“Hyvillä mielin lähdetään! Mikäs sen parempaa kuin päästä pelaamaan kotiedusta finaalissa, ja vielä Luolassa. Tiedetään, että on tiukka ottelu tulossa joten on tultava täysillä peliin heti alusta.”

Entä onko paikat jo palautuneet sunnuntain jäljiltä?

“Palautuminen aloitettiin heti eilisen ottelun jälkeen ja olemme hyvässä kunnossa, uskon ettei se siitä tule olemaan kiinni. Atlaksellakin kova peli alla joten lähtökohdat ovat aika tasaiset.”

No millä eväillä Atlas kaatuu keskiviikkona?

“Meidän täytyy pakoittaa heidät asemapeliin, otetaan kontrat pois ja puolustetaan tiiviisti, niin päästään mekin tuomaan palloa ylös nopeasti. Tiukka vääntö varmasti tulossa joten jokainen pallo tulee olemaan tärkeä.”

Luvassa kiihkeä välieräottelu ja Abbe joukkueineen haluaa toivottaa kaikki fanit tervetulleiksi kannustamaan vihreät Suomen Cupin finaaliin.

Tapahtumasivulle TÄSTÄ