GrIFK selvästi HIFK:ta parempi

SM-liigan runkosarjan toinen puolikas alkoi GrIFK:n varmalla kotivoitolla HIFK:sta. Avausjakson kotijoukkue tyytyi pelaamaan vierasjoukkueen määräämän heikon tempon tahdissa, mutta tauon jälkeen vihreäpaidoilla riitti virtaa karkottaa HIFK kintereiltään. Kahden maalin 16-14 johto ottelun puolivälissä kasvoi 11 maalin turvallisiin 35-24 voittolukemiin.

Granin toinen puoliaika oli kelpo esitys, jossa päärooliin nousi jälleen koko ajan otteitaan parantava Patrik Johanson. Ruotsalainen paitsi viimeisteli 100% tarkkuudella joukkueensa korkeimman maalimäärän, myös vapautti kanssapelaajansa kerta toisensa jälkeen avopaikkoihin. Eniten tarjoilusta pääsivät nauttimaan sentterit Fredrik Forss ja Paavo Brummer.

HIFK:n kokoonpanossa on kauden mittaan harvemmin näkynyt täyttä pöytäkirjallista pelaajia, eikä joukkueen juoksukuntokaan vedä vertoja useimpia vastustajia vastaan. Tähtirintojen viides peräkkäinen tappio tuli jo kovasti tutuksi tulleen kaavan mukaan, vastustaja jaksaa paremmin ottelun loppuun asti. Kaavasta poikkeaa Niclas Ahlgren, joka jatkaa SM-liigan maalipörssin kärkipaikalla.

GrIFK:lla on edessään vielä kaksi liigaottelua ennen joulutaukoa. Perjantaina 15.12. joukkue matkaa Turkuun ÅIFK:n vieraaksi, keskiviikkona 20.12. puolestaan reissuvuorossa on HC HIK, joka saapuu Kauniaisiin.