GrIFK:n pistejahti jatkuu ÅIFK-ottelulla

GrIFK:n vuoden viimeinen vieraspelimatka suuntautuu perjantaina Turkuun, jossa vastaan asettuu liigassa kahdeksantena oleva ÅIFK. Kun joukkueet viimeksi kohtasivat syyskuun puolivälissä Luolassa, granilaiset eivät sortuneet pienimmässäkään määrin vieraskoreiluun vaan mankeloivat nuorella ja kapealla kokoonpanolla matkassa olleen vastustajansa peräti 42-15 (20-3).

ÅIFK:n kaudesta tiedettiin jo etukäteen tulevan hankalan, mutta joukkue onnistui runkosarjan avauspuolikkaalla tärkeimmässä, eli voittamaan päävastustajikseen nimetyt PIF:n ja HC HIK:n, kummankin kotonaan. Kilpajuoksu viimeisestä alemman jatkosarjan paikasta käytäneenkin samojen joukkueiden kesken kun Varsinais-Suomen herruudestakin kisataan. Granillakin on pelissä paljon panosta, sillä yhteenkään ylimääräiseen pistemenetykseen ei ole varaa jos mielii pelata keväällä ylemmässä jatkosarjassa.

Käsipallolla kovasti haasteita Turussa

Kauniaisissa nykyisin pelaava HC Denniksessä käsipalloilun aloittanut sentteri Paavo Brummer toivoo Turun käsipallon lähtevän muutaman vaikean vuoden jälkeen taas nousuun. “Lahjakkaita nuoria on kuulemma tulossa.”

Tulevasta ottelusta mies mainitsee että Grani lähtee hyvällä itseluottamuksella matkaan. “Varmasti tulee vaikeampi peli kuin Luolassa, viimeiset pari kertaa meillä on ollut vaikeaa Samppalinnassa, mutta saatiin lauantaina tärkeä voitto alle parin heikomman pelin jälkeen.”

Samppalinnan halli on monelle muullekin joukkueelle ollut haastava peliareena, ja sellaisena se taitaa ainakin vielä hetken pysyä. Viime aikoina kaupungissa on aiheuttanut parranpärinää Kupittaalle rakennettu uusi ja uljas palloiluhalli, jonne käsipallolla on tällä hetkellä ovet säpissä lajissa käytettävän pihkan takia. Samalla myös ränsistymään päin olevan Samppalinnan kohdalla mietitään tehdäänkö täysimittainen remontti, tai vaihtoehtoisesti puretaanko ja rakennetaanko kokonaan uutta tilalle. Ainakaan toistaiseksi ei mitään päätöksiä vielä ole tehty hallin kohtalon suhteen.

Brummeria tilanne luonnollisesti harmittaa, mutta mies ei lähde arvioimaan miksi muuten mukavassa kaupungissa käsipallolla juuri nyt on vähän ankeat ajat. “Parasta Turussa on jokilaivat ja Aurajoen ympäristö. Sieltä minutkin saattaa kesäiltoina bongata :)”, Brummer päättää haastattelun.