Voitto SIF:stä ratkaisi jatkosarjan

GrIFK:n kauden kolmas vierasottelu Siuntiossa tuotti kolmannen vierasvoiton ja päätti lopullisesti SIF:n haaveilut yltää tämän kevään pudotuspeleihin. HIFK:n haettua ÅIFK:sta 28-22 voiton, SIF oli pakkovoiton edessä, mutta GrIFK piti pintansa ja vei pisteet paremman toisen puoliajan ansiosta lukemin 28-33 (16-14), mikä edesauttoi HIFK:n pääsyyn viimeisenä joukkueena Play offeihin.

Atte Pakarinen teki hienon päivätyön Granin maalissa.

Ottelun alkuosa oli varsinaista vuoristoradassa ajelua, jossa kummallakin joukkueella oli omat hyvät hetkensä. Grani käänsi SIF:n 6-4 johdon muutamassa minuutissa omaksi kolmen maalin johdokseen (7-10), vain huomatakseen että seuraavat seitsemän maalia kirjattiin siuntiolaisten sarakkeeseen. 14-10 tilanteesta Grani onnistui kirimään taukoon mennessä kahden maalin päähän, 16-14.

Toisen jakson hyvä alku sai tulta alleen Atte Pakarisen ja erinomaisen puolustusmuurin yhteispelistä. Pakarinen piti nollan seitsemän minuuttia, jonka aikana vieraat väänsivät itsensä kolmen maalin johtoon 16-19 Pakarisen yli kentän tekemällä osumalla, jonka seurauksena SIF:n maalivahti Roni Levenille tuomittiin punainen kortti kontaktista kontraan rientäneen Benjamin Olssonin kanssa.

Lopun ottelusta Grani toimi kuskina pitäen siuntiolaisten lähentelyt riittävän loitolla, eikä päästänyt kotijoukkuetta enää koskaan kahta maalia lähemmäksi. Sami Silfver jatkoi tarkkoja otteitaan seitsemän metrin viivalla, tällä kertaa kaikki neljä heittoa löysi maalin. Granin miehistöstä onnistujiin kuului myös aina vauhdikkaat Miro Koljonen ja Alexander von Numers, sekä Richard Sundberg.

Puolivälierissä Stadin derby

Molempien jatkosarjojen kaikki sijoitukset saatiin lauantain tuloksilla varmistettua. BK-46:n haettua kymmenen maalin voiton Atlas Vantaasta karjaalaiset varmistivat suoran välieräpaikan ja Atlas Vantaan osumisen GrIFK:n puolivälierävastustajaksi. Myös toisessa puolivälieräparissa matkustaminen jää taka-alalle kun Dicken saa seurakseen HIFK:n.

GrIFK ja Atlas kohtasivat runkosarjassa kahdesti, Kauniaisissa kotivoitto kirjattiin 30-27 ja Myyrmäessä 28-25. Suomen Cupissa Grani oli etevämpi 27-23 ja eteni loppuotteluun. Kotivoitoista ei ole ollut Dickenin ja HIFK:n runkosarjavaiheen välienselvittelyissä tietoakaan HIFK:n voitettua Pirkkolassa 33-32 ja Dickenin kuitattua tappionsa UT:lla 34-30.

Puolivälierien alustavat ottelupäivät ovat seuraavat:
21.03. Puolivälierä 1 (Dicken-HIFK ja Atlas Vantaa-GrIFK)
23.03. Puolivälierä 2 (HIFK-Dicken ja GrIFK-Atlas Vantaa)
25.03. Puolivälierä 3 (Dicken-HIFK ja Atlas Vantaa-GrIFK)
27.03. Puolivälierä 4 (HIFK-Dicken ja/tai GrIFK-Atlas Vantaa, tarvittaessa)
29.03. Puolivälierä 5 (Dicken-HIFK ja/tai Atlas Vantaa-GrIFK, tarvittaessa)

Toivoa sopii että seurat ja liitto pystyisivät varmistamaan sen että otteluita ei menisi pahemmin päällekkäin jotta jokaisella käsipallon ystävällä olisi mahdollisuus päästä mahdollisimman moneen otteluun paikan päälle.

Välieriin pääseen mukaan kolmella voitolla. Ylemmän jatkosarjan voittavan Cocksin vastustajaksi menee jatkosarjoissa heikoiten sijoittunut joukkue (Atlas Vantaa/GrIFK tai HIFK), ja BK-46 saa vastaansa joko Dickenin, Atlas Vantaan tai GrIFK:n, riippuen mitkä joukkueet välieriin etenee.