GrIFK vaa’ankielen asemassa

Vaikka GrIFK onkin jo varmistanut sijoituksensa jatkosarjan suhteen, on sen molemmissa jäljellä olevissa otteluissa vielä panosta kun vastustajat, SIF ja HIFK, kisaavat vielä tiukasti viimeisestä puolivälieräpaikasta.

SIF on valmentaja Kaj Hagmanin alaisuudessa totuttu näkemään joukkueena joka kieltäytyy antamasta periksi. Kaikilla lienee muistissa viime kevät, jolloin joukkue ponnisti viimeiseltä pudotuspelipaikalta Dickenin ohi mitalipeleihin. Tänä keväänä kylän pojat ovat olleet pinteessä jo useampaan otteeseen, mutta on onnistunut kiitettävän hyvin keräämään oljenkortensa talteen. Viikonloppuna SIF kukisti Helsingissä HIFK:n 29-24, joka olisi voitollaan jo varmistanut sijoituksensa SIF:n edellä.

Lauantaina Siuntiossa pelattavassa ottelussa SIF:llä on käytännössä jälleen edessään pakkovoitto, sillä jos hetki ennen Folksam Arenan aloitusvihellystä päättyvän ÅIFK-HIFK-pelin pisteistä toinen tai molemmat matkaa Helsinkiin, ei SIF:lle riitä vähempi kuin voitto Granista. SIF:n on päästävä HIFK:n edelle mieliäkseen Play offeihin, sillä keskinäisissä otteluissa HIFK vie voiton pistein 5-3.

Ardo Puna elintärkeä SIF:lle?

Omalle joukkueelleen tärkein yksittäinen pelaaja koko liigassa lienee SIF:n kovan onnen soturi Ardo Puna. Virolaispelinrakentajan kausi on ollut jälleen loukkaantumisten takia rikkonainen, mutta joka kerta miehen kyettyä sonnustautumaan sotisopaansa on tuliaisina ollut ottelun parhaan pelaajan titteli. Neljässä pelaamassaan ottelussa Puna on heiluttanut maaliverkkoja peräti 38 kertaa.

GrIFK ja SIF ovat kohdanneet toisensa kauden mittaan jo neljästi. Suomen Cupissa Grani pudotti SIF:n jatkosta vieraskentällä maalein 31-25. Runkosarjassa tuliaisina oli viiden maalin vierasvoitto 29-24 sekä kotiluolassa tasapeli 25-25. Jatkosarjan ensimmäinen koitos päättyi Granille Luolassa lukemin 25-21.

Liput 13€ / 8€