GrIFK ja HIFK Play off-kenraalissa

Yhdelläkään SM-liigan jatkosarjan viimeisen kierroksen ottelulla ei ole sijoitusten kannalta panosta, mutta merkityksettömiä ottelut ei ole. GrIFK:n ja HIFK:n kohdalla kyse on viimeisestä mahdollisuudesta hakea pelivirettä ottelun muodossa ennen kuin Play off-ottelut pärähtävät käyntiin. Alemman jatkosarjan voiton jo hyvissä ajoin varmistanut GrIFK saa puolivälierissä vastaansa ylemmän jatkosarjan viimeiseksi jäävän Atlas Vantaan, HIFK saa mitata viime aikoina loukkaantumissaralla kovia kokeneen Dickenin.

Lauantaina HIFK saapuu GrIFK:n vieraaksi ilman paineita menestyksestä, sillä HIFK ei ole koskaan kyennyt pisteiden kera Luolasta lähtemään, eikä ole tällä kaudella muutenkaan isommin juhlinut granilaisten kustannuksella. Kalliossa pelatuista peleistä jaossa olleet pisteet Grani vei voittolukemin 33-26 ja 32-24, Luolassa isännät voittivat 35-24.

Vielä ei tiedetä kuinka joukkueet otteluun suhtautuu, viimeistelläänkö pelikuviot ykkösnyrkkien voimin vai keskitytäänkö runkopelaajien lepuuttamiseen sekä pelaajakatraan leveyden maksimointiin siten, että mahdollisimman monella olisi pelituntumaa kun raastava ja tiivis pudotuspelivaihe heti ensi viikolla alkaa. Joka tapauksessa Granilla on ylpeyden aihe näyttää osaamistaan kotiluolassa, josta tunnetusti ei ole koskaan helppo pisteitä hakea.

Sunnuntaina kummankin joukkueen pelaajat lienee Pirkkolan lehtereillä tutkimassa kuinka 21.3. alkavien pudotuspelien vastustaja päättää jatkosarjaurakkansa, kun Dicken isännöi Atlas Vantaata.

Play Offit käyntiin keskiviikkona, mestari tiedetään viimeistään 12.5.

Kauaa eivät joukkueet ehdi huilata ja muistella menneitä, kun on jo aika kääntää katseet tulevaan. Puolivälieräparit astelevat parketille ensimmäisen kerran jo keskiviikkona 21.3. Pirkkolassa ja Vantaalla. Ottelutahti on tuima, kun pelejä riittää joka toinen päivä.

GrIFK isännöi Atlas Vantaata ensimmäisen kerran perjantaina 23.3. ja mikäli ottelusarja ei mene poikki jo kolmannessa ottelussa 25.3., pelataan Kauniaisissa myös tiistaina 27.3. Mahdollinen viides ottelu on ohjelmaan kirjoitettu torstaiksi 29.3.

Puolivälierien alustava aikataulu

Ke 21.03 19:00 Atlas Vantaa – GrIFK (Energia Areena)
Pe 23.03 19:00 GrIFK – Atlas Vantaa
Su 25.03 15:00 Atlas Vantaa – GrIFK (Energia Areena)

Tarvittaessa myös
Ti 27.03 avoin GrIFK – Atlas Vantaa
To 29.03 19:00 Atlas Vantaa – GrIFK (Myyrmäen UT)

Ottelusarjan saa haltuunsa ottamalla kolme voittoa. Voittaja etenee 14.4. alkaviin välieriin, jonne jatkosarjan ykkös- ja kakkossijoillaan paikkansa varmistaneet Cocks ja BK-46 odottelevat tulevia vastustajiaan.


HUOM!
HIFK-ottelu on viimeinen ottelu, jossa GrIFK:n valkoinen kausikortti on enää voimassa.