GrIFK Karjaalle viimeisen oljenkorren kimppuun

SM-liigan ylemmän jatkosarjan kaksi kärkijoukkuetta ovat jo omilla teillään ja varmistaneet paikkansa välierissä. Cocksin ja Dickenin vanavedessä käydään vielä avoin kamppailu jatkosarjan kolmannesta sijasta, jota tällä hetkellä hallinnoi BK-46. GrIFK lähtee lauantaina Karjaalle kuuden pisteen takaa-ajoasemassa ja vain voitto pitää vielä mahdollisuudet joukkueiden paikanvaihtoon.

29 maalilla voittoon?

Sen enempää Karjaalla kuin Kauniaisissakaan ei viime aikoina ole päästy juhlimaan voittoja. BK:n viimeisimmät pisteet tuli helmikuun alun kotivoitosta HIFK:sta, GrIFK puolestaan varmisti ylemmän jatkosarjapaikkansa neljä päivää myöhemmin saman vastustajan kustannuksella.

Molemmissa Granin ja BK:n välisissä runkosarjaotteluissa voittoon riitti 28 maalia. BK voitti syyskuun alussa liigan avauskierroksella kotonaan 28-24 ja joulukuussa lukemat olivat Luolassa 23-28 vieraille. Mikael Källmanin suojatit vetivät runkosarjan kunniakkaasti läpi sillä tappiosarakkeeseen tuli kirjaus vain kolmesta ottelusta, kahdesti tuloksena oli katkera maalin tappio Cocksille (Riihimäellä 28-29 ja Karjaalla 23-24) ja viimeisen kierroksen neljän pisteen pelissä Dicken voitti karjaalaiset selvästi 33-25. Ylemmän jatkosarjan BK on aloittanut kahdella tappiolla kun kärkikaksikon kumpikin joukkue onnistui viemään pisteet mennessään.

Pelin taso parantunut ottelu ottelulta

Jatkosarjan kolmesta tappiosta huolimatta Kauniaisissa ei olla lyöty päätä pensaaseen vaan harjoituksissa ollaan tehty hartiavoimin töitä ja se on myös näkynyt nousevana trendinä otteluissa Cocksia ja Dickeniä vastaan. Viime lauantaina Grani kykeni pitämään Dickeniä pitkään pihdeissä ja enää oikeastaan vain hyökkäyspelissä on ajoittain isompia ongelmia.

GrIFK ja BK kohtaavat toisensa tulevan viikon sisään kahdesti. Lauantain jälkeen karavaani kulkee kohti Kauniaista jossa pelataan keskiviikkona 27.3. Granin osalta jatkosarja päättyy 3.4. visiittiin Riihimäelle. Puolivälierät – joissa varmuudella mukana olevat joukkueet ovat BK ja Grani sekä keskinäisestä paremmuudestaan perjantaina pelaavat HIFK ja SIF – käynnistyvät maaottelutauon jälkeen 18.4.

Jos reissu Raaseporiin ei innosta voi keskiviikon ottelua seurata pientä korvausta vastaan suorana OZ.com-suoratoistopalvelusta.