Dicken niukasti Grania parempi

GrIFK:n avausvoitto ylemmässä jatkosarjassa antaa vielä odottaa itseään, mutta positiivinen suuntaus jatkuu. Viikolla Cocksilta pisteen vienyt Dicken laitettiin lauantaina taistelemaan itselleen välieräpaikan varmistavista sarjapisteistä, jotka lopulta irtosivat lukemin 21-24 (12-14).

Ensimmäisen puolituntisen loppulukemat jopa mairittelevat hieman Dickeniä sillä pelitapahtumat oli huomattavasti tasaisempia kuin kahden maalin ero olisi antanut aihetta olettaa. Nikola Zujicin 12-10 johto-osuma 24. minuutilla jäi kotijoukkueen viimeiseksi ennen taukoa vaikka mahdollisuuksia vaikka karata oli riittävästi. Sen sijaan vieraat löysivät maaliverkot paremmin ja teki puoliajan neljä viimeistä maalia.

Grani pelasi ennakkoluulottomasti ja sai hyvän pelivireen Miro Koljosen ja Anthony Hellakosken johtaessa hyökkäyspeliä. Otteen lipeäminen viime minuuteilla oli harmillista sillä vieraat roikkuivat mukana Benny Bromanin tehtaillessa maaleja kun pelätyllä pommittajalla Max Granlundilla oli sihti vaaksan verran pielessä.

Ottelu jatkui tasaisena myös toisella jaksolla, jossa jäähypenkki tuli tutuksi kummallekin joukkueelle. GrIFK ei ylivoimapelissään yltänyt samalle tasolle kuin Dicken, joka onnistui jakson keskivaiheille osuneen jäähysuman aikana karkaamaan kolmen maalin johtoon. Kun Mikael Mäkelä ja Albert Georgs onnistuivat pysäyttämään valtaosan tuomituista seitsemän metrin heitoista, saatiin jokaisesta maalimerkinnästä aikaan kunnon taistelu. Toisella jaksolla tehtiinkin vain 19 maalia, josta kiitos kahden taistelevan puolustusmuurin ja hyvin pelanneen maalivahdin.

Sentteripelistä saatiin myös aikaan hieno kahden jässikän rehti kaksintaistelu kun Anton Karlsson ja Tadas Stankevicius esittelivät osaamistaan.

“Selkeä askel eteenpäin”

Graniluotsi Kaj Hagmanin fiilikset ottelun jälkeen olivat hieman kaksijakoiset. Toisaalta mies oli tyytyväinen siihen että joukkue on jälleen ottanut pelillisesti pienen harppauksen eteenpäin, toisaalta miestä harmitti ne pienet marginaalit jotka lopulta käänsivät ottelun vieraiden eduksi.

“Kaiken kaikkiaan hyvätasoinen ottelu. Ikävästi saatiin pari kaksiminuuttista samaan aikaan ja Dicken pääsi niiden aikana vähän karkuun ja piti johtonsa loppuun asti. Paikotellen pelataan kyllä todella hyvin, 24 päästettyä maalia on puolustuspäässä hyvä suoritus, hyökkäyksessä sen sijaan oli taas hieman tahmeaa.”

Dicken ja Cocks ratkaisevat jatkosarjan voiton

Ylempi jatkosarja on nyt edennyt pisteeseen jossa suurin jännitysnäytelmä käydään siitä kumpi viime kevään finalisteista kuittaa loppukauden kestävän kotikenttäedun. BK-46 ja Grani saavat nyt valmistautua puolivälieriin, mutta käyvät vielä oman kamppailun kolmannesta sijasta. Joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti putkeen, lauantaina 23.3. pelataan Karjaalla ja keskiviikkona 27.3. Luolassa.

Alemman jatkosarjan kaksi parasta selvisivät myös lauantaina kun SIF otti 30-22 voiton HIFK:sta, mikä samalla varmisti sen että ÅIFK ja Atlas Vantaa päättävät kautensa ilman Play off-pelejä. SIF ja HIFK etenevät nyt tasapisteissä ja saattavat ratkaista jatkosarjan lopulliset sijoitukset jo perjantaina 22.3. Helsingin Urheilutalossa.

Kansikuva: Niklas Montonen