Dicken piti pisteet Pirkkolassa

SM-liigaa puhtaalla pelillä johtava Dicken ei antanut GrIFK:n nuoren joukkueen yllättää itseään kotikentällään. Maalivahti Patrik Roslanderin johdolla kotijoukkue oli parempi lukemin 29-22 (17-10) ja lähtee maajoukkuetauolle liigan kärkijoukkueena. Granilla on viiden pelatun kierroksen jälkeen kasassa kaksi voittoa ja kolme tappiota. Väliin mahtuvat vielä tänään omat ottelunsa voittaneet Cocks, BK-46, SIF ja HIFK.

GrIFK jäi alle kymmenessä peliminuutissa takaa-ajajaksi kun joukkue kykeni vain ajoittain juonimaan isäntien matalaan puolustusmuuriin maalinmentäviä aukkoja. Ennen taukoa ero kasvoi lopputulosta enteilevään maalieroon 17-10. Toisella jaksolla Dicken teki aluksi neljä ensimmäistä ja Grani kolme seuraavaa maalia, sen jälkeen mentiin tasatahtiin loppusummeriin saakka.

Lång, Broman ja Granlund maaliseppoina

Dicken teki ottelussa tarvittavan ja sen maajoukkuemiesten rutiini riitti hallitsemaan ottelua ja päihittämään kokemattomamman mutta periksiantamattoman Granin joukkueen, jonka viisi A-junioria sai paljon vastuuta.

Granissa useimmat maalipaikat siunaantuivat lähes koko ottelun pelanneelle Patrik Långille, joka pisti kaikkiaan kuusi kertaa pallon Dickenin maaliin. Benny Broman ja Max Granlund olivat isäntien tehokkaimmat viidellä maalilla mieheen.

”Turha olla liian kriittinen”

GrIFK-luotsi Kaj Hagman löysi ottelun jälkeen tappiosta huolimatta pelistä paljon hyvääkin.

– Olemme tällä hetkellä siipirikkoinen joukkue, ja tarvitsemme näitä kasvattavia kokemuksia ja rutiinia. Joukkue myös taisteli hyvin tukalasta tappioasemasta huolimatta loppuun saakka.

Siipirikkoisuudella Hagman viittaa kokeneiden takamiesten Sami Silfverin, Patrik Johansonin ja tällä erää vain rankkareita heittävän Anthony Hellakosken puuttumista pelaavasta joukkueesta. Kun lisäksi Jonathan Berg on vasta palaamassa pitkältä sairaslomaltaan ja joutuu nyt pelaamaan turhankin paljon, on Granin takamiehistö pitkälti junioripitoinen.

Edessä jälleen kahden viikon pelitauko

SM-liiga tekee nyt jälleen tilaa maajoukkueelle kun tulevana viikonloppuna pelataan Siuntiossa ja Karjaalla maaottelut Japania vastaan ja keskiviikkona 24.10. aloitellaan jo EM-karsintoja vierasottelulla Tsekkiä vastaan. Lauantaina 27.10. EM-karsinnoissa pelataan Valko-Venäjää vastaan Vantaan Energia Areenalla.

Seuraava liigaottelu GrIFK:lla on 2.11. kotiluolassa Atlas Vantaata vastaan.

Kuva: Niklas Montonen

Katso koko ottelu

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa