SIF päätti Granin kauden puolivälieriin

GrIFK ja SIF pelasivat täyspitkän puolivälieräottelusarjan joka huipentui perjantaina Kauniaisten täpötäyteen ahdetussa Luolassa. Loistavasti ja äänekkäästi omiaan kannustaneiden fanijoukkojensa edessä esitetty show päättyi vieraiden 28-33 (17-17) voittoon. SIF jatkaa välieriin otteluvoitoin 3-2.

Huipputasaisen ja erittäin vauhdikkaan ottelusarjan viides ottelu kulki ensimmäisen puolituntisen aiemmista kohtaamisista tutun käsikirjoituksen mukaan. Grani aloitti ottelun terävämmin ja eteni Nikola Zujicin johdolla 3-1 johtoon. Puolustus- ja maalivahtipeli jäi vauhdin myötä hyökkäyskuvioiden varjoon kun joukkueet pistivät maaliverkot heilumaan tavallista tiiviipään tahtiin.

SIF kävi parhaimmillaan neljän maalin karkumatkalla ja johti vajaat kaksi minuuttia ennen taukoa 14-16 kun GrIFK:n Patrik Johanson koki hyökkäyspäässä kovia. Epäonnesta jo riittämiin urallaan kärsinyt ruotsalainen loukkasi olkapäänsä ja poistui Granin miehistöstä loppupelin ajaksi. Tarkemmat tiedot vammasta selviää lääkäritutkimusten jälkeen.

Maalihurvittelu jatkui erän loppusekunneille saakka ja vimmatusti taistellut kotijoukkue nousi sekunti ennen summeria tasoihin 17-17. Avausjaksolla kotijoukkueesta erottui erityisesti vimmatusti SIF:n kuvioita rikkonut Sami Silfver, joka Anton Karlssonin kanssa pysäytti monta vaarallista tilannetta.

Sysimusta hetki Granin turma

Ottelun ratkaisu nähtiin käytännössä heti toisen jakson alkuun kun SIF:n virolaisvasuri Sten Maasalu alkoi murjoa pommejaan Granin maaliin. Maasalu osui neljästi ja Christoffer Thor kahdesti reilun seitsemän minuuttia kestäneen kurimuksen aikana. Toisessa kenttäpäädyssä Grani ei löytänyt avaimia murtamaan SIF:n puolustusta ja kuutta vierasmaalia vastaan saatiin aikaan vain yksi heitto maalia kohti sekä epäonnistunut rankkari.

Jasper Hellbergin 18-23 kavennuksen jälkeen vapautuneemmin pelannut SIF pystyi kontrolloimaan peliä eikä Grani enää päässyt kolmea maalia lähemmäs. Hyökkäyksissä vastuuta sälytettiin Anthony Hellakoskelle, joka tekikin ottelussa 10 maalia, mutta joukkuepanoksessa GrIFK jäi selkeästi voittajan varjoon.

Pitkässä ottelusarjassa voittaja ansaitsee yleensä jatkopaikkansa, niin teki myös SIF. Joukkueen peli kehittyi GrIFK:n enemmän sarjan edetessä ja myös vastuunkantajia löytyi enemmän. GrIFK toivottaa SIF:lle onnea ja menestystä matkaan.

HIFK ensimmäistä kertaa mitalipeleissä sitten vuoden 1989

Myös toinen ottelupari urakoi täydet minuutit. HIFK – tai näkökannasta riippuen Ardo Puna – hyödynsi Karjaalla BK-46:n loukkaantumishuolet ja voitti ratkaisevan ottelun lukemin 18-22 Punan viimeistellessä 12 joukkueensa maaleista. Viidensiä osaotteluita todisti paikan päällä yhteensä yli 1200 katsojaa.

SIF:n ja HIFK:n menestyksen myötä BK-46 ja GrIFK jäivät lopullisessa sijataulukossa sijoille 5 ja 6.

Alempi jatkosarja jälleen ponnahduslauta mitalipeleihin

SM-liiga pelattiin nyt kolmatta vuotta nykyjärjestelmällä, jossa joukkueet jakaantuvat runkosarjan jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Alempi on osoittautunut varsinaiseksi Play off-hautomoksi sillä joka kerta alemman jatkosarjan voittanut joukkue on peitonnut ylemmän jatkosarjan jumbon, ja vain kerran ylemmän jatkosarjan kolmanneksi sijoittunut joukkue on edennyt välieriin.