Väkivahva Dicken porhalsi voittoon Luolassa

GrIFK aloitti kotiottelunsa Dickeniä vastaan tyylikkäästi mutta hyvästä alusta huolimatta vieraat veivät pisteet mennessään. Laajemman pelaajamateriaalinsa turvin Dicken käänsi 5-1 kotijohdon ja otti kahdeksalla peräkkäisellä maalilla täyden komennon kentällä, napaten lopuksi ansaitun 18-28 (8-13) voiton.

Kolme peräkkäistä voittoa liigassa ottanut Grani avasi pelin hyvällä itseluottamuksella ja piti ohjaksia kymmenen ensimmäistä minuuttia. Jasper Hellbergin 5-1 johto-osuman jälkeen seuraavaa maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan peräti 12 minuuttia, jolloin Anton Karlsson kavensi tilanteeksi 6-9. Granin hyökkäyspeli jumiutui Dickenin kookkaan puolustuksen tiivistyttyä, ja alun haparoinnin jälkeen myös Mikael Mäkelä alkoi osua pallon tielle.

Toisen jakson aikana pelin taso ei noussut turhan mairittelevaksi. Granilla oli edelleen suuria vaikeuksia Dickenin kenttäpuoliskolla ja ero kasvoi kymmeneen maaliin samaa tahtia kuin pelaajien usko horjui. Ero pysyi samoissa myös viimeisen vartin, jonka aikana kentällä nähtiin lukuisia yleensä vähemmille peliminuuteille jääneitä pelaajia.

Hyvä alku jäi Granin osalta ottelun suurimmaksi ilonaiheeksi. Näkyvimmin kentällä uurasti sentteri Karlsson, joka pääsi taistelemaan kollegansa Tadas Stankeviciuksen kanssa.

Tappiosta huolimatta sarjataulukko tiivistyi

Vaikka Grani ei Dickeniltä pystynytkään pisteitä ottamaan, panokset viimeisille sarjakierroksille kuitenkin kasvoivat viikonlopun ottelutulosten myötä. Atlas Vantaa jatkoi HIFK:n luisua haettuaan Kalliosta perjantaina pisteet hieman yllättäen 30-31 vierasvoitollaan. SIF vei Hangosta molemmat pisteet odotetusti ja nousi jälleen pisteen päähän Granista, ja BK-46 jatkaa Dickenin kanssa tasapisteissä voitettuaan ÅIFK:n Turussa 35-32. Kaksikko on nyt kaksi pistettä edellä kaksi ottelua vähemmän pelannutta Cocksia.

Granin seuraava ottelu on jo tulevana keskiviikkona kello 19:00, jolloin peliareenana toimii Myyrmäen Urheilutalo ja otteluisäntänä Atlas Vantaa.