Karkauspäivänä kajahtaa? GrIFK hakee revanssia HIFK:sta

23-35 ja 28-40. Siinä kaksi GrIFK:n motivaattoreista lauantain ja keskiviikon otteluihin. HIFK pesi, linkosi ja kuivasi Granin runkosarjassa ennenäkemättömällä tavalla, mutta noiden otteluiden jälkeen asetelmissa on tapahtunut suuria muutoksia.

Alempaan jatkosarjaan kärkipaikalta lähtenyt HIFK on ollut pulassa ilman tärkeintä pelaajaansa Kristian Janssonia. Viime kauden SM-nelonen on yskinyt keuhkokuumeen lailla kahdessa viime ottelussaan, joissa sekä ÅIFK että PIF veivät hieman yllättäen kaikki sarjapisteet. Janssonin sijaan tähtirintojen pelinrakentamisesta vastannut viime kauden maalitykki Ardo Puna on ollut kaukana edelliskauden pelivireestään, eikä ole yhdeksästä kokoonpanossa mukana olleesta ottelustaan ollut mukana kuin yhdessä voitossa.

Lisää painetta HIFK:n suuntaan lisätään Turun suunnalta, jossa ÅIFK ja PIF iskevät niin ikään kahdesti yhteen, lauantaina pelipaikka on Paraisten PUNT, perjantaina 6.3. Samppalinna.

Ottelu HIFK:ta vastaan lauantaina jo kello 15!

HIFK on ajautunut asemaan josta noustaan vain voittamalla, sillä muussa tapauksessa joukkuetta uhkaa putoaminen kevään pudotuspeleistä. Jaakko Horelli ei ole kyennyt luotsaamaan joukkuettaan sellaiseen menoon, mitä sillä parhaimmillaan oli runkosarjan alkupuolella. Siitäkin huolimatta vieraat saavat kantaakseen ennakkosuosikin viitan, sen verran musertavia kauden kaksi voittoa Granista olivat.

Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä GrIFK voi tahollaan valmistautua tuleviin peleihinsä huomattavasti leppoisammissa tunnelmissa. Vierasvoitto ÅIFK:sta tuli heikosta avausjaksosta huolimatta, mutta toisen jakson puolustuksen tiivistymisen ansiosta joukkue taisteli pisteet. Lisäksi Mikael Källmanilla on henkilökohtaisenkin revanssin paikka, pudottihan HIFK viime kevään puolivälierissä miehen luotsaaman BK-46:n.

Ottelun alkamisaika on normaalista poiketen jo kello 15:00, koska innokkaimmille granifaneille on haluttu antaa mahdollisuus ehtiä myös naisten tärkeään SM-sarjaotteluun, joka alkaa Siuntiossa kello 17:15.

Jatkosarjan jälkimmäinen puolikas alkaa viikon toisella HIFK:n kohtaamisella keskiviikkona 4.3. kello 20 Helsingin Urheilutalossa ottelussa, jossa saattaa olla jo tarjolla ratkaisun makua.

Jälkipelit ravintola KG:ssä

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on kuluvalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.

(Kuva: Patrik Sjögren)