SIF-ottelu aloittaa Granin kevään

Miesten SM-liiga palaa tällä viikolla joulu- ja maaottelutauolta. Dicken ja Cocks saivat kunnian korkata vuoden 2020 pelit keskiviikkona ja Cocks aiheutti sarjajohtajalle kauden ensimmäisen tappion haettuaan Pirkkolasta 29-25 vierasvoiton. Lauantaina leikkiin liittyy neljä joukkuetta lisää kun GrIFK kohtaa SIF:n ja BK-46 PIF:n.

GrIFK:n osalta liiga jatkuu lauantaina erittäin mielenkiintoisissa tunnelmissa. Syyskauden selviytyjäksi osoittautunut SIF saapuu Luolaan testaamaan kuinka vuoden vaihteesta lähtien kotijoukkuetta kohti valoa ohjanneen Mikael Källmanin miehistö on saanut solmujaan avattua. Ylemmän jatkosarjan viimeisestä paikasta HIFK:n kanssa kamppaileva SIF oli ainoa liigajoukkue joka onnistui viemään pisteen Dickeniltä ennen sarjataukoa.

Supersaturdayssa tapahtuu!

GrIFK:n ja SIF:n molemmat edustusjoukkueet ovat areenalla lauantain Supersaturday-ottelutapahtumassa. Ennen kello 16 alkavaa miesten liigapeliä pelaavat naiset oman SM-sarjapelinsä. Joukkueet ovat ennen peliä tasapisteissä sijoilla kolme ja neljä.

Otteluiden väliajalla juniorit pääsevät kokeilemaan heittonsa kovuutta pallotutkaan. Kaikkien ikäluokkien parhaat palkitaan arpalipulla joiden joukosta arvotaan kaksi Anton Karlssonin pelipaitaa.

Tarjottimella kirpeät kalavelat

SIF on osoittautunut tällä kaudella sitkeäksi palaksi napostella. Erityisesti marraskuun kolmessa peräkkäisessä ottelussa keltavihreät onnistuivat syöttämään karvasta kalkkia vastustajalleen kolmen peräkkäisen ottelun viimeisillä sekunneilla. Ensimmäinen näistä osui Granin nilkkaan Ott Varikin onnistuttua tekemään ottelun voittomaalin viimeisen sekunnin onnenkantamoisella. Sitä seurasi tasapelit HIFK:ta ja Dickeniä vastaan, molemmissa tasoitus tehtiin luonnollisesti sekunti ennen loppusummeria.

Källman positiivinen harjoittelujakson antiin

GrIFK:n valmennusvastuun vuoden vaihteessa ottanut Mikael Källman on ehtinyt työskennellä joukkueen kanssa nyt muutaman viikon ja fiilis on todella positiivinen.

Maajoukkueen mukana olleiden runkopelaajien Richard Sundbergin, Fredrik Forssin ja Anthony Hellakosken poissaollessa pääpaino oli pelitempossa ja fysiikassa, kolmikon päästyä maajoukkuevelvollisuuksistaan on haettu yhtenäistä kokonaisuutta.

“Olemme pääasiassa jauhaneet yhteispeliä, tehty hienosäätöjä, hiottu pelillisiä periaatteita eli koitettu saada ymmärrys siihen mitä ja miksi asioita kentällä tehdään”, Källman listaa.

Siuntio on vastustajana rakas ja tuttu, ja keskinäisissä peleissä on aina pieni ekstralatinki, mutta SIF:n pelaamiseen Källman ei ole nyt laittanut liiemmin voimavaroja.

“Vastustajaan on ollut hieman vaikea valmistautua kun edellisistä otteluista on jo kulunut aikaa eikä varmuudella tiedä keitä vastaan asettuu. Näin lyhyessä ajassa ei kaikkea ehdi tehdä joten pääpaino onkin tässä vaiheessa ollut oman pelin kehittäminen.”

Jälkipelit ravintola KG:ssä

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on kuluvalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.

Runkosarjan loppu pääosin Kauniaisissa

Grani pääsee viettämään runkosarjan lopun lähes kokonaan kotiluolassaan. Ainoa matkapeli on Paraisille tammikuun viimeisenä päivänä. SIF:n jälkeen Grania saapuu tervehtimään ensin Cocks (29.1.), sitten BK-46 (8.2.) ja runkosarjan päätöspeliin saapuva ÅIFK (12.2.).

Runkosarjan jälkeen liiga jakaantuu jälleen kahteen osaan. Ylempään jatkosarjaan suoria välieräpaikkoja jahtaamaan menee runkosarjan neljä menestyneintä ja loput pelaavat alemmassa jatkosarjassa tavoitteenaan paikka puolivälierissä. Molemmat jatkosarjat lähtevät aiemmasta poiketen lähtöpisteistä 3-2-1-0, mikä takaa sen että kiivas kamppailu sijoituksista jatkuu viimeisiin otteluihin asti.