Vuosi päättyy kotiluolassa HIFK:ta isännöidessä

GrIFK saa vuoden pimeimpään aikaan hieman valoa päästessään pelaamaan kalenterivuoden 2019 viimeisen ottelunsa kotiyleisönsä edessä. Vastaan asettuu jo neljännen ottelunsa joulukuun aikana pelaava HIFK. Ottelu käynnistyy Luolan valojen alla lauantaina kello 16:00.

HIFK:lla on joulukuun saldona kaksi tappiota Dickenille sekä keskiviikkona tuhannen taalan paikan menetys Cocksia vastaan. Harvinaisen vaisusti esiintynyt mestarijoukkue näytti ottelussa kahdet kasvot, joista ensimmäisen jakson vetelehtiminen muuttui tauon jälkeen ammattiylpeydeksi. Peli kääntyi riihimäkeläisille lopulta 32-35 (19-14).

Ylemmän jatkosarjan viimeinen paikka on vahvasti menossa joko SIF:lle tai HIFK:lle, ja tällä hetkellä SIF:llä on kolmen pisteen kaula helsinkiläisiin, kun kummallakin on viisi ottelua runkosarjaa jäljellä.

Voittaakseen ottelun GrIFK:n on keksittävä keinot pitääkseen Ardo Punan poissaoloaikana HIFK:n tahtipuikon omineen kokeneen Kristian Janssonin pysäyttämiseksi. Jansson on ollut tähtirintojen tärkein yksittäinen pelaaja ja suunnannäyttäjä, jonka voimin myös Niclas Ahlgren ja Roman Protsenko ovat olleet tehokkaita.

Valoa kotijoukkueelle tuo myös tieto jonka mukaan pahin loukkaantumisalho näyttäisi jääneen taakse, ja kentälle on palaamassa hieman lisää kokemusta. Samalla Dickeniä vastaan arvokkaita peliminuutteja saaneet nuoremmat ovat valmiimpia ottamaan vastuuta ja kasvamaan lisää kohti kevättä.

Jälkipelit ravintola KG:ssä

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on tulevalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.

Liigapelejä perjantaista perjantaihin

Vuoden viimeiset viisi liigaottelua pelataan lähestulkoon yksitellen, vain perjantai 13. päivänä ohjelmassa on kaksi ottelua, joista toinen Turussa (ÅIFK-Dicken) ja toinen Paraisilla (PIF-SIF). Keskiviikkona 18. päivä Cocks pelaa Karjaalla BK-46:tta vastaan jo kolmannen kerran kuluvan kauden aikana, eikä ole vielä onnistunut raitapaitoja voittamaan. Vuosi päättyy 20.12. Paraisilla ottelulla PIF-ÅIFK.