HIFK lanasi GrIFK:n Luolassa

GrIFK:n runkosarjaesitykset jatkuivat synkkänä vuoden loppuun saakka. Runkosarjan yhdeksäs ottelu toi kahdeksannen tappion kun HIFK kävi hakemassa kautta aikain ensimmäisen täyden pistepottinsa Luolasta, eikä jättänyt mitään selittelyjen varaan. Lukemat 28-40 (14-20) kertoo karua kieltä kotijoukkuetta vaivaavasta umpisolmusta, jota edes loukkaantumiset eivät enää kokonaisuudessaan selitä.

Grani oli saanut riveihinsä Richard Sundbergin, joka toikin olemuksellaan taistelutahtoa ja voimaa. Anthony Hellakoski (9) ja kuusi maalia mieheen tehneet Sundberg ja Jonathan Almark olivat joukkueensa tehokkaimmat.

Vastapuolen Kristian Jansson kuuluu tällä hetkellä liigan ykköspelaajiin. Loistavaa kautta pelaava joukkueensa kapteeni siivitti esityksellään joukkueensa voittoon. Kirurgin tarkkuudella 10 maalia viimeistellyt Vladimir Knopinskii oli ottelun maaliseppo.

Ottelun paras pelaaja löytyi kuitenkin vierasjoukkueen maalin edustalta. HIFK:n Theodotos Christou pääsi heti ensi yrittämällään tutuksi pallon kanssa ja torjui läpi ottelun vakuuttavasti. Myös GrIFK:n päässä molemmat pelijaksot aloittanut Atte Pakarinen ehti hyvin pallon eteen mutta ne lipsuivat harmittavan usein hihojen kautta verkkoon. Avausjakson lopun torjunut Tommi Haverinen oli Granin maalivahdeista selkeä ykkönen ja olisi ansainnut luottamuksen myös tauon jälkeen.

Päävalmentaja Kaj Hagman selitti joukkueensa otteita itseluottamuksen puutteella. “Jotkut pelaajat pelaavat omalla tasollaan, mutta monia vaivaa tällä hetkellä liika varovaisuus.” Katsomoon päin näyttää kuitenkin siltä että itseluottamusongelma ei koske pelkästään pelaajia.

Runkosarjan loppu pääosin kotiluolassa

GrIFK unohtaa mielellään vuoden 2019, sillä mennyt vuosi oli kaikkea muuta kuin menestyksekäs. Viimeisin voitto kirjattiin kevään puolivälieräsarjan neljännessä osaottelussa 24. huhtikuuta Siuntiossa. Runkosarjassa molemmat pisteet otettiin helmikuun 13. päivä kun GrIFK ja HIFK mittelivät siitä kumpi jatkaa ylempään jatkosarjaan.

Kauden 2019/20 osalta SM-liiga jatkuu joulu- ja maajoukkuetauon jälkeen tammikuussa ja runkosarjan viidestä jäljellä olevasta ottelusta neljä päästään pelaamaan kotiyleisölle. Ensimmäinen vieras on viime ottelussa onnekkaasti sarjapisteet napannut SIF, joka saapuu Kauniaisiin lauantaina 25.1.

Kuva: HIFK Käsipallo FB / Patrik Sjögren

Vieraspenkin toiminta osoitti kuitenkin sen millä tavalla peleissä tulee pelata jos mielii niitä voittaa. HIFK käyttäen kunkin pelaajien vahvuuksia, peluutti laajemmin ja järkevämmin pystyen sitä kautta pitämään myös vauhtia hyökkäyksissä ja liikettä puolustuksessa.

GrIFK:lla ennätysmusta putki

Granin syksy on kulkenut ronskisti mollin puolella, ja joukkueen viimeisimmästä voitosta alkaa olla jo pitkä tovi. Kaikki putket päätyy kuitenkin aikanaan ja joukkueen vakaa aikomus on aloittaa uusi putki perjantaina 22.11. Turussa, jonne GrIFK matkustaa ÅIFK:n vieraaksi.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa