Juluppehållet kommer lägligt för oss

Det här var nog sista gången något lag gjorde 40 mål i grottan

Juluppehållet kommer lägligt för oss då vi har haft en riktigt tung höst. Vi har inte alls kommit upp i nivå och vi får verkligen jobba på stenhårt under detta uppehåll och komma ur gropen som vi just nu är i. Nu har vi lite mer än en månad till nästa match då Sjundeå kommer på besök till grottan. Då hoppas vi kunna ta våran första tvåpoängare.

Den senaste hemmamatchen mot HIFK kom vi som rätt många andra matcher helt snett in i matchen. HIFK gick relativt enkelt och snabbt upp till en 5-6 bollars ledning där vi hade för dåligt anfallsspel med tekniska fel och försvarsspelet var inte alls med i fötterna. IFKs skyttar fick bomba på rätt friskt utan någon kroppskontakt alls. De firade Julafton några veckor tidigare.

En ljusglimt var Jonathan Almark som visade prov på fin teknik i sina avslut och gjorde 6 mål. I halvlek var ställningen hela 14-20. Andra halvleken kom killarna ut och visade att de verkligen kan spela handboll och försvarsspel. Men sedan tappade vi igen. Vi kom ikapp till 18-22 som sedan förvandlades till 19-27 på bara några få minuter. Sedan hade HIFK en rätt bekväm resa till slutsignaln ljöd och ställningen var 28-40 på tavlan.

Men Grani kommer att komma starkare ur det här. Det här var nog sista gången något lag gjorde 40 mål i grottan. Det är bara att jobba ännu hårdare och det kommer att visa sig under våren.

Jag vill passa på att Önska alla en riktigt God JUL och ett GOTT NYTT ÅR.

(Bild: HIFK Käsipallo FB / Patrik Sjögren)

Patrik “Pava” Johanson är den mest erfaren spelare i årets Grankulla IFK. Pava har bland annat spelat i Bundesliga och Champions League i flera år, och har vunnit 2 SM-guld i Sverige och VM-guld samt EM-silver med Sveriges U21 landslaget.