Hagman sai lähteä, Källman palaa Kauniaisiin

Heikosti sujunut kausi sai GrIFK:n seurajohdon tekemään ratkaisunsa ja se vapautti päävalmentajan Kaj Hagmanin tehtävistään. Koko runkosarjan läpi pahasti alisuorittanut joukkue onnistui haalimaan Hagmanin komennossa yhdeksästä ottelusta vain yhden pisteen tasapelistä liigan hännänhuipuksi povatun PIF:n vierailusta Luolassa.

Uudeksi päävalmentajaksi valittiin Mikael Källman, jonka luotsaamana Kauniaisissa juhlittiin kausina 2010-11 ja 2011-12 HC Westin Suomenmestaruuksia. Hagmanin kakkosvalmentajana toiminut Patrik Johanson jatkaa tehtävässä Källmanin apuna. Källmanin kanssa solmittu sopimus jatkuu kauden 2021-22 loppuun.

Joukkue alisuoritti liian kauan

“Tällä joukkueella olisi loukkaantumisista huolimatta pitänyt pystyä parempaan sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Tilanteeseen oltiin tyytymättömiä monelta taholta, joten jotain oli tehtävä. Virheitä on tehty kaikkialla ja kun seurajohtoa on vaikea vaihtaa ja ilman pelaajia ei ole joukkuetta niin valmentajan vaihto on tämmöisessä tilanteessa ainoa ratkaisu”, GrIFK Elitin hallituksen puheenjohtaja Kristoffer Aspelin totesi paineista, jotka vaikuttivat lopulta vaikeaan päätökseen johtaneeseen 28-40 tappiolukemiin päättyneen HIFK-ottelun jälkeen.

Veneen voi saada käännettyä ajoissa

Granin uutta tuloa luotsaamaan lähtevä 55-vuotias käsipallolegenda tuntee Kauniaisten olosuhteet ja hallin hyvin ja miehen kädenjälki näkyy myös Luolan viiririvistössä. Källman valmensi HC Westiä vuosina 2008-15 kahteen Suomen mestaruuteen ja Suomen Cupin voittoon. Nyt vaativaksi tiedetyn valmentajan toivotaan selvittävän ensin runkosarjassa joukkuetta vaivaava pelillinen umpisolmu ja taistella jatkosarjassa tosissaan Play off-paikoista, jonne joukkueen materiaalin pitäisi hänen mukaan ehdottomasti riittää.

“Punainen lanka on ollut kentällä ajoittain hukassa. Haluan ensin tutustua pelaajiin ja kuulla heiltä mikä on toiminut ja mikä ei. Haluan myös tietää mitä pelaajat osaavat ja miten haluavat pelata, ja siitä lähdetään kehittämään tilanteita joissa heidän vahvuudet korostuu”, Källman analysoi.

“Meillä on kolmisen viikkoa aikaa harjoitella yhdessä ennen seuraavaa ottelua. Runkosarjaa on pelaamatta viisi kierrosta ja sarjajärjestelmän ansiosta kuuden ottelun jatkosarjassakin riittää panosta loppuun asti kun lähtöpisteytys on eri kuin viime kaudella.”

Kuntokäyrä sojottanut alaspäin

GrIFK pelasi kalenterivuonna 2019 kaikkiaan 29 ottelua, joista viime kauden runkosarjassa 7, ylemmässä jatkosarjassa 6 ja Play offeissa 5, sekä kuluvan kauden aikana 9 SM-liigassa ja 2 Suomen Cupissa. Kauden 2018-19 otteluista GrIFK voitti 4 runkosarjan ottelua ja 2 puolivälierää. Viimeisin voitto tuli Suomen Cupissa Dynamo Riihimäestä ja tämän kauden ainoa liigapiste kotiottelussa PIF:iä vastaan.

Parempaa tuulta siipiensä alle GrIFK lähtee hakemaan uusin ohjein kun SM-liiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen 25.1.2020 kotiottelulla SIF:iä vastaan. Runkosarjan viimeiset ottelut ovat 29.1. GrIFK-Cocks, 31.1. PIF-GrIFK, 8.2. GrIFK-BK-46 ja 12.2. pelattava GrIFK-ÅIFK.

Kuva: Kalle Parkkinen/Newspix24