Grani menetti voiton loppusekunneilla

Ottelun viimeiset sekunnit koituivat jo toistamiseen viikon sisällä GrIFK:n kohtaloksi. Keskiviikkona SIF vei molemmat sarjapisteet Siuntiossa ja lauantaina PIF taisteli itsensä tasoihin Viktor Gruzinskyn tasoitettua pelin. Näin sekä GrIFK että PIF avasivat pistetilinsä liigassa tuloksella 30-30 (14-16).

Avauspuolituntinen kulki ensimmäisen puolikkaan kotijoukkueen hallinnassa mutta jälkimmäisellä vartilla PIF pääsi rinnalle ja ohi. GrIFK aloitti ottelun isännän elkein ja siirtyi vaivattoman oloisesti jo 4-1 johtoon. Daniel Långin 11-7 osuma 15. peliminuutilla sai seuraajansa vasta kuusi minuuttia myöhemmin, jolloin Fredrik Forss viivalta joukkueensa 12-11 johtoasemaan. Grani siirtyi vielä Jere Kanteen 14-13 osumalla (28. min.) kuskin pukille mutta vieraat iskivät jakson lopussa vielä kolme maalia ja meni tauolle johtoasemassa 14-16.

Toisen puoliajan alku oli Granille vaikea. Alexander Lång passitettiin jäähylle jo ensimmäisen minuutin täyttyessä ja PIF hyödynsi vahvan jaksonsa tuplaten eron neljään. 35. minuutilla joukkueen kapteeni Fredrik Lunden sai suoran punaisen ja Grani sai etsikkoaikansa kääntää ottelun kulun. Anthony Hellakosken johdolla joukkue suoraviivaisti hyökkäyspeliään ja nousi tasoihin (21-21). Kun Ville Viljanen vihdoin palautti Granin johtoon (24-23, 49 min) ja Hellakoski teki ottelun seuraavan maalin näytti jo siltä, että GrIFK ottaa omansa. Puolitoista minuuttia ennen loppua ero oli edelleen tuo kaksi maalia ja kun PIF sai vielä kaksiminuuttisen, oli ottelu sinettiä vaille valmis.

Gruzinsky nousi kuitenkin vieraiden sankariksi viimeistelemällä ottelun loput maalit, jälkimmäisen vain muutama sekunti ennen loppusummeria ja oma maali tyhjänä. Grani ei ehtinyt käyttää enää aikalisäänsä joten viimeinen vastaiskumahdollisuus jäi tekemättä.

Ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi valittiin seitsemällä maalillaan Granin tehokkaimmaksi noussut laituri Erik Åkermarck, joka oli savun hälvettyä taistelutantereelta pettynyt mies. “Ensimmäisellä puoliajalla meidän puolustus ei toiminut oikein lainkaan. Hyökkäyspeli toimi ajoittain ihan hyvin. Lopussa sitten tyrittiin ottelu.”

Tasapelien ilta liigassa

Granin seuraava vastustaja BK-46 jatkoi jyräämistään liigassa hakemalla selkeän 24-38 voiton Turusta. SIF näytti Pirkkolassa hallitsevan ottelun viimeiset sekunnit ja tasoitti ottelunsa Dickeniä vastaan ajassa 60:00, ja aiheuttaen lukemin samalla sarjakärjelle sen ensimmäisen pistemenetyksen kauden runkosarjassa.

Liiga jatkuu Granin osalta lauantaina 15.11. Karjaalla. Runkosarjan avauspuolikkaan viimeinen kierros päätetään perjantaina 22.11. Seuraavan kotipelinsä Grani pelaa 14.12. HIFK:ta vastaan.