GrIFK ja PIF metsästämään avausvoittoaan

Kauniaisissa koetaan isänpäivän aattona vihdoin kauden toinen SM-liigan runkosarjan kotiottelu, eikä lähtökohdat voisi olla paljoa mielenkiintoisemmat. Loukkaantumissuman kourissa kärvistelevä GrIFK saa vieraakseen PIF:n Paraisilta joka muodostaa liigan nollakerhon toisen puolikkaan. Ottelu Luolassa alkaa kello 16:00.

Joukkueen leveys ja yhtenäisyys testiin

Granin alkukaudessa ei ole ruusun terälehtiä paljoa näkynyt. Liigan kärkeen povatut Dicken ja Cocks sekä yksi päävastustajista, HIFK, veivät nimiinsä kolme ensimmäistä ottelua ja viime keskiviikkona SIF sai onnekkaasti pitää molemmat sarjapisteet 23-22 päättyneen ottelun jälkeen.

Jo Siuntiossa Granilla oli muutama iso poissaolo eikä tilanne juurikaan helpottanut kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Patrik Johansonin jalkavamman myötä. Pluspuolella sen sijaan oli joukkueen nuorempien pelaajien otteet ja asenne. Erityisesti Niki Tuominen pelasi hyvän ottelun ja toi vasenkätisyytensä ansiosta lisää ulottuvuuksia joukkueen hyökkäyspeliin.

PIF:llä on GrIFK:n tavoin neljä voitotonta ottelua takanaan. SIF, Cocks ja BK-46 eivät suuremmin häkeltyneet vastustajansa otteista vaan nappasivvat päivänselvät voitot. Varsinais-Suomen derbyksi nimetyn ÅIFK-ottelun menettäminen loppuminuuteilla sen sijaan kirpaisi varmasti. 26-25 tappio turkulaisille on lisäksi melkotarkka deja vú siihen miten Grani käsitteli PIF:iä lähes päivälleen vuosi sitten.

Kolmen liigapelin lauantai

Kauniaisten pelin lisäksi pelataan viikonloppuna kaksi muutakin liigaottelua. Sunnuntai on pyhitetty Isänpäivän vietolle joten lauantaina voittoja hakevat ÅIFK ja BK-46 Turussa sekä Dicken ja SIF Pirkkolassa.

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on tulevalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.