GrIFK piinasi Cocksia mutta kokemus vei voiton

GrIFK:n hyvä vire jatkui viikon toisessakin ottelussa. Vaikka Luolassa vieraillut Cocks rutistikin lopussa omille teilleen niin kotijoukkueen pelillinen ilme sai jo toistamiseen paitsi valmennusjohdon, myös kotikatsomon hyväksynnän. Cocks vei pisteet lopulta maalein 21-28 (11-14) ja jatkaa omaa kisaansa runkosarjan kärjessä.

Cocks lähti kello 19 alkaneeseen otteluun paremmalla jalalla ja teki ottelun kolme ensimmäistä maalia Granin herätyskellon soidessa vasta kolmea yli. GrIFK nousi muutamassa minuutissa tasoihin mutta avausjakso eteni Cocksin lievällä hallinnalla. Vierasjohto kävi pahimmillaan viidessä maalissa mutta sitkeästi nuori ja pienempikokoinen kotijoukkue taisteli ja kavensi parilla maalilla taukotulokseen 11-14.

Ottelun toisen jakson 20 ensimmäistä minuuttia oli sitten GrIFK:n paremmuutta. Anton Karlssonin jouduttua jättämään ottelun väliin iso vastuu puolustuksen johtamisesta sysättiin kapteeni Fredrik Forssin harteille ja sentteri uurasti käytännössä täydet minuutit Cocksin riesana.

Vierasleiristä mainittiin ennen ottelua että ottelu oli kauden ensimmäinen johon se saa jalkeille kaikki parhaat pelaajansa. GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman vastasi haasteeseen kierrättämällä koko rosteriaan jakamalla vastuuta tasaisesti ja huolehtimalla siitä että myös perjantain tärkeään PIF-otteluun riittää energiaa. Maalissa SIF:iä vastaan erinomaisesti onnistunut Albert Georgs sai nauttia Atte Pakarisen ja Tommi Haverisen otteista.

Cocks vain yhdellä osa-alueella parempi

Grani jahtasi vimmatusti tasoitusmahdollisuutta mutta rutinoitunut mestarijoukkue kesti yritykset aina 47. peliminuutille saakka, jolloin kotiyleisö sai riemuita Anthony Hellakosken tasoitusmaalia lukemiin 20-20. Siitä hetkestä vierasjoukkue löysi ylpeytensä kyeten estämään Granin maalintekoyritykset ja tekemällä voittoon oikeuttaneet osumat. Pitkään vaihtopenkillä ottelua seurannut Roni Syrjälä pääsi nauttimaan ratkaisijan roolista tehtyään neljä Cocksin kahdeksasta maalista viimeisten minuuttien aikana. Vieraat veivät jakson lopun selkeästi 1-8 ja saivat lähteä kotiin ansaittu voitto taskussaan.

Cocksin paremmuus näkyi ottelun ensimmäisten ja viimeisten minuuttien aikana ja selkeimmin omien maalipaikkojensa hyödyntämisessä. Granilla oli usempaan otteeseen mahdollisuuksia kaventaa tuntumaan, päästä tasoihin tai nousta jopa johtoon, mutta juuri noilla hetkillä rutinoituneen joukkueen kokemus näkyi parhaiten. Cocks kesti Granin rynnistykset ja teki kylmäpäisesti tulosta pakottaen granilaiset pysymään takaa-ajajina.

Rönnberg loukkasi polven, vamman vakavuus ei tiedossa

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin maaleillaan ottelun suuntaa antanut Aleksandar Gugleta. Syrjälä ja maalivahti Vitali Shitsko nousivat muiden joukkuetovereidensa yläpuolelle. Nico Rönnberg tuupertui 36. minuutilla vaarattoman oloisessa tilanteessa polveaan pidellen eikä enää palannut kentälle. Cocks-valmentaja Gintaras Savukynas oli vamman laadusta sekä huolissaan että toiveikas.

Mikael Källman sai jälleen ylpeillä joukkueensa edesottamuksista ja näki Cocksin rutiinin ja kokemuksen ratkaisseen ottelun. Kokonaisuutena GrIFK:n miehistö pelasi tasaisesti ilman heikkoa lenkkiä. Ottelu saattelee Granin perjantaina Paraisille, jossa ottelu PIF:iä vastaan alkaa kello 19:00. Nyt on myös erinomainen tilaisuus tutustua Solidsportin tarjontaan ja hankkia joko yksittäinen ottelu tai miksei koko SM-liigan tarjonta osoitteesta solidsport.com.

GrIFK:lla ennätysmusta putki

Granin syksy on kulkenut ronskisti mollin puolella, ja joukkueen viimeisimmästä voitosta alkaa olla jo pitkä tovi. Kaikki putket päätyy kuitenkin aikanaan ja joukkueen vakaa aikomus on aloittaa uusi putki perjantaina 22.11. Turussa, jonne GrIFK matkustaa ÅIFK:n vieraaksi.