Handis365: Cocksin rutiini ja ringin laajuus liikaa Granille

Kauniaisissa saatiin jälleen nauttia käsipallosta, kun Grankulla IFK sekä Riihimäen Cocks kohtasivat keskiviikkoiltana luolassa. Kotijoukkue GrIFK taisteli tosissaan voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan hallitsevalle mestarille luvuin 21-28. Ottelun lopussa Cocksin rutiini ja ringin laajuus olivat liikaa Granille.

GrIFK – Cocks 21 – 28 (11 – 14)

Cocks avasi ottelun näyttävästi – Nico Rönnberg antoi kovan poikittaissyötön läpi Granin puolustuksen Aleksandar Gugletalle, joka kiitti vapaasta tilasta iskien ottelun avausmaalin. Parissa sekunnissa osoitus siitä, mihin Cocks parhaimmillaan pystyy, jos vastustajan puolustus ei ole valmiina. Gugleta ei jättänyt maalintekoa avausmaaliin, vaan iski ottelussa kaiken kaikkiaan 8 maalia. Mies oli keskiviikkona todellisessa lennossa ja valittiin ansaitusti ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi.

Kun kaikki pelaajat ovat pelikunnossa, on Cocksin joukkueen materiaali todella laaja ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Maajoukkuemies Roni Syrjälä sai istua pitkään penkillä ja seurata sivusta Gugletan näytöstä. Kun Gugleta astui sivuun toisella puoliskolla, sai Syrjälä vihdoin mahdollisuutensa – tuloksena neljä maalia ja ottelun lopullinen ratkaisu Cocksille.

Tappiosta huolimatta Grankulla IFK voi olla tyytyväinen otteisiinsa. Joukkue onnistui laajalla rintamalla ja nousi toisella jaksolla hyvällä pelillään jo Cocksin rinnalle (20-20). Ratkaisuhetkillä Cocksilla oli kuitenkin laittaa vielä tuore Syrjälä kehiin ja joukkue karkasi hieman jo väsyneeltä Granilta. Myös GrIFK pääsi lopussa hyvin paikoille, mutta sortui maalitilanteissa yliyrittämiseen. Cocks ansaitsi keskiviikkona voittonsa, mutta Grani teki pelistä ottelun.

Ensimmäisen jakson pelannut GrIFK-maalivahti Atte Pakarinen oli maalillaan iskussa – 11 torjuntaa ottanut Pakarinen piti joukkueensa pelissä mukana ja nosti luolan tunnelmaa hienoilla torjunnoillaan. Pakarisen ohella Granista esiin nousi vähemmän yllättäen kapteeni Fredrik Forss, joka taistelee ja urakoi linjassa molemmissa päissä kenttää, ottaen vastuuta myös hyökkäystehoista. Kotiyleisön lauantaina SIF-ottelussa hurmannut Alexander Qvist jatkoi siitä, mihin lauantaina Siuntiota vastaan jäi – hyvällä itseluottamuksella pelannut Qvist teki 4 maalia Granille.

GrIFK pelaa taas perjantaina, kun joukkue matkaa Paraisille PIF:n vieraaksi. Ottelu on Granille jo kolmas seitsemään päivään, joten kuormitusta joukkueella riittää. Runkosarjan 2 viimeistä ottelua Grani pelaa kotonaan – Lauantaina 8.2 vieraaksi saapuu BK-46, keskiviikkona 12.2 ÅIFK.

Cocksin kausi jatkuu puolestaan tulevana lauantaina Riihimäellä Helsingin IFK:ta vastaan. Helmikuussa Cocks urakoi jälleen toden teolla – kalenterissa on SM-liigaotteluiden lisäksi myös 4 ottelua Baltian liigassa.

Handis365 valinnat ottelun parhaiksi:
GrIFK: Atte Pakarinen
Cocks: Aleksandar Gugleta

Kuvat: Henri Merikalla / Handis365

GrIFK - Cocks 29.1.2020

Kuva: Henri Merikalla / Handis365