GrIFK aloittaa liigan isännöimällä SIF:iä

Aika usein kun joukkue on voittanut edelliskauden viisi viimeistä otteluaan, nousee uuden kauden avausottelun alla mestaruusviiri kattoon. Tänä syksynä tilanne on hieman poikkeava, sillä mestaruus ja muut sijoituksetkin jäivät keväällä tyystin jakamatta. Liigakauden avausottelussa nähdään Luolassa kuitenkin kaksi joukkuetta, jotka normaalioloissa olisivat keväällä pelanneet vastakkain puolivälierissä.

GrIFK:n vastustaja uuden kauden avausottelussa on SIF, jonka kanssa ollaan usein käyty paitsi tasaisia, myös tulikiven katkuisia taisteluita voitosta. Nyt joukkueet ovat ehtineet tutustua toisiinsa jo kahden harjoitusottelun verran, ja parempia lähtökohtia huippujännittävälle kamppailulle on vaikea keksiä.

Katsomojärjestelyt GrIFK:n kotiotteluissa Kun SIF kävi elokuun alkupuolella Luolassa oli kyseessä kummankin joukkueen ensiaskeleet ottelutuntuman löytämiseen, ja Grani oli hieman askeleen edellä. Pari viikkoa sitten joukkueet kohtasivat toisensa Mobia Cupin merkeissä Siuntiossa, ja kaksikko tasasi pisteet maalein 24-24.

Vieraileva SIF erikoistui viime kaudella täydelliseksi 60 minuutin joukkueeksi keräämällä viime sekuntien aikana rutkasti lisäpisteitä. Grani joutui runkosarjassa kahdesti luopumaan orastavasta saaliistaan häviämällä ensin katkerasti Siuntiossa 23-22, ja menettämällä käsillä olleen voittonsa vieraiden tasoitettua aivan viime hetkillä.

Granlund aloittaa sivussa

Edellä mainittu Mobia Cupin SIF-ottelu koitui Granin, ja ehkä koko liigan kovimman pelaajasiirron tehneen Robin Granlundin kohtaloksi, sillä mies aloittaa liigan uusissa väreissä katsomon puolella sormivamman takia. Liigan pisimmän pelaajan pelipaikalle päävalmentajana jatkavalla Mikael Källmanilla on toki heittää pelimiehiä tilalle. Richard Sundbergin pre-season meni harakoille, mutta Suomen Cupin ottelussa ÅIFK:ta vastaan mies raatoi jo tuttuun tyyliinsä. Nyt ottelutuntumaa on yhden kovan ottelun verran, joten maajoukkuemieheltä on lupa odottaa paljon.

“Vihdoinkin päästään tositoimiin”

Granin urakka tämän vuoden Suomen cupissa loppui lyhyeen, mutta viime viikonlopun ottelu on enää harmaa muisto. Joukkueen työjuhdan Fredrik Forssin sanoin joukkueen ajatukset siintävät jo tulevassa:

“Häviäminen on aivan… hanurista, varsinkin kun emme joukkueena pelanneet sillä tasolla millä me pystytään. Fokus on kuitenkin ollut kohdallaan tämän viikon treeneissä. SIF:in kanssa on aina ollut kovia kamppailuja, niihin on helppoa motivoitua.”

Toista kauttaan kapteenin nauhaa kantava Forss lähtee luottavaisin mielin uuteen liigakauteen. Hän lupaa että kotiyleisölle aiotaan tarjota lisää samaa herkkua mihin se alkuvuodesta totutettiin.

“Kentälle astuu joukkue, joka jatkaa sieltä mistä se jäi kevään tasonnoston jälkeen. Kivikova puolustus ja näyttävät hyökkäykset tulee olemaan tuttu näky Luolan yleisölle.”

Kolmen ottelun viikonloppu

SM-liigan 2020/21 ensimmäiset pisteet pistetään jakoon perjantaina Turussa, jossa ÅIFK yrittää laittaa kapuloita Dickenin, yhden mestarisuosikin rattaisiin. Lauantaina Kauniaisten ohella pelataan Karjaalla, jossa BK-46 ottaa vastaan Cocksin.

Liiga jatkuu GrIFK:n osalta lauantaina 19.9. Karjaalla, seuraavassa kotiottelussa Grani kohtaa liigatulokkaan Virosta, kun HC Tallinn saapuu Kauniaisiin.


Kaikki GrIFK:n ottelut Livenä vain 9,90€/kk!