Jatkosarja päättyi voittoon, ÅIFK jäi viivan alle

SM-liigan jatkosarjat saatiin lauantaina päätökseen, ja viimeisetkin otteluparit ovat nyt selvillä. GrIFK:n luona vierailleella ÅIFK:lla oli vielä yhdellä lisäpisteellä mahdollisuus nousta HIFK:n ohi ja pudotuspeleihin, mutta kotijoukkue ei antanut yllättää itseään. Jatkosarjan viides voitto kirjattiin maalein 34-28 (18-14).

Grani varmisti Play off-paikkansa jo pari kierrosta sitten, joten viimeisissä otteluissa ei enää ollut tuloksellista panosta. Viikon varrella pelattuun HIFK-otteluun verrattuna Grani tuli hieman erilaisella taktiikalla turkulaisia vastaan, ja ottelun alku oli sen seurauksena paljon suotuisampi.

Anthony Hellakosken pelinrakennus loi hyviä paikkoja koko kentän leveydeltä, ja kotihallissa pelaajien itseluottamus ja asenne oli täysin eri tasolla alkuviikon otteluun verrattuna. Niki Tuomisen ja Robin Granlundin vahvat heitot ohittivat ÅIFK:n maalivahdin Mirsad Tursunovicin ja Daniel Lång viimeisteli monipuolisesti.

Kotijoukkueen käskijä Mikael Källman oli tyytyväinen joukkueensa päivän panokseen.

– Pyöritettiin paljon kokoonpanoa, ja ilahdutti että kaikki saivat tasaisesti peliaikaa ja pelasivat hyvin läpi ottelun.

Grani johti tauolla neljällä maalilla, ja ero säilyi yhtä kertaa lukuun ottamatta (22-19, 41 min.) vähintään samassa. Kolme peräkkäistä maalia Granille tuossa vaiheessa riitti lopulliseen ratkaisuun. Suurimmillaan ero kävi yhdeksän minuuttia ennen loppua seitsemässä.

ÅIFK oli otteluun ennalta hankkimaansa panokseen verrattuna yllättävän vaisu, eikä se paria lyhyttä jaksoa lukuunottamatta noussut missään vaiheessa varsinaiseksi uhaksi voittotaistossa. Vieraiden pelissä paistoi hermoilu, eikä usko omiin mahdollisuuksiinkaan Grania vastaan tainnut olla HIFK-otteluiden tasolla. Granilla riitti enemmän leveyttä, vaikka isäntien riveistä olikin muutama runkopelaaja katsomon puolella.

Tammikuun lopussa valmennusvastuun ÅIFK:ssa vastaanottanut Aku Kuusisto myönsi vastustajansa paremmuuden.

– Emme päässeet tänään todennäköisesti jännityksen takia omalle tasollemme, eikä oltu myöskään täysin palauduttu edellisestä ottelusta. Tänään ei saatu Granilta mitään ilmaiseksi mutta ehkä kevään perusteella oltaisi ansaittu pikkaisen enemmän. Granille tsemiä jatkoon.

Joukkue olisi tarvinnut kauden parhaan maalintekijän Peik Sjöblomin vahvaa panosta, mutta ex-granilainen puolustettiin ottelussa nollille. Jatkosarjassa hyvin esiintyneet Elias Nyman ja Niklas Manderoos jaksoivat taistella loppuun saakka ja olivat Tursunovicin ohella joukkueensa parhaat.

Seuraavaksi sarja SIF:n kanssa

Ylemmässä jatkosarjassa sijoitukset olivat selvillä jo ennen viikonlopun otteluita. Cocks ja BK-46 saavat vapaaliput välieriin, Dicken ja SIF aloittavat paras kolmesta systeemillä pelattavat puolivälieräsarjat kotiotteluilla HIFK:ta ja GrIFK:ta vastaan maaottelutauon jälkeen.

Useamman tiukan play off-ottelusarjan vuosien varrella pelannut pari on tottunut toisiinsa, ja tiedossa on taatusti yksi mielenkiintoisimmista kilpailuista kuluvan kauden liigassa. Runkosarjassa kumpikin piti pintansa kotihallissaan, Grani lukemin 25-23 ja SIF maalein 26-23.