Karmiva ottelu menetettiin kammottaviin virheisiin

Harvemmin mahtuu yhteen käsipallo-otteluun niin paljon dramaattisia asioita, mitä lauantaina jouduttiin Siuntiossa todistamaan. Kahden hienon pelaajan pahat loukkaantumiset, ambulanssikyytien odottelu ja GrIFK:n osalta vielä käsittämättömien virheiden seurauksena voiton menettäminen viime hetkillä…

SIF sai arvokkaat pisteet lahjaksi hengailtuaan Granin vanavedessä läpi ottelun tehtyään kahden viimeisen peliminuutin jo käydessä kolme maalia putkeen omasta kenttäpäädystä tyhjiin GrIFK:n helppojen pallonmenetysten seurauksena. Isännät voittivat lukemin 26-23 (12-14) lähes kaksituntiseksi venyneen ottelun, jonka moni haluaa unohtaa saman tien.

GrIFK aloitti ottelun vahvasti ja hallitsi kenttätapahtumia. Robin Granlundin ja Atte Pakarisen johdolla vieraiden juonet tehosivat molemmissa kenttäpäädyissä.

Jonathan Bergin ja paria hetkeä myöhemmin tapahtunut Rony Levenin vakavat loukkaantumiset aiheuttivat ensimmäisen puoliajan keskeyttämisen ajassa 24:24. Puolisen tuntia kestäneen tauon jälkeen joukkueet jatkoivat ottelun avauspuolikkaan loppuun.

Grani jatkoi pelin hallintaa, mutta maalinteko alkoi aiheuttaa vaikeuksia Mika Malassun löydettyä torjuntavireen Siuntion maalinsuulla. Peli tasoittui ja SIF:n läpi ottelun verkkainen pelinrakentelu alkoi tuottaa tulosta. Kotijoukkue nousi 16-20 tappioasemasta seitsemässä minuutissa 21-20 johtoon. GrIFK vastasi Niki Tuomisen, Granlundin ja Fredrik Forssin maaleilla.

21-23 vierasjohto-osumaa seurasi SIF:n kavennus, Igor Trajkovskin kolmas kaksiminuuttinen, ja hetkeä myöhemmin Granin viimeiseksi jäänyt maalintekijä Forss joutui kakkoselle.

Tasavajaalla pelaten GrIFK pyrki kuudella viittä vastaan hyökäten ottelun ratkaisuun, mutta ratkaisu olikin kaikkea muuta kuin toivottu. SIF:n ei enää tarvinnut edes käydä Granin kenttäpäädyssä kun vieraiden musta iltapuhde huipentui black outien myötä. Christoffer Thorin ottelun päätösluvut viimeistelemä maali oli enää puhdasta kosmetiikkaa.

SIF oli sitkeä pala kotihallissaan. Granilla oli kaikki mahdollisuudet ratkaista ottelu jo hyvissä ajoin, mutta kylmäpäisyys ratkaisuhetkillä puuttui. Kotijoukkueen pelaajista Malassu nousi suurimmaksi yksittäiseksi syyksi Granin voiton esteenä.

Loukkaantuneiden pelaajien hoitotoimiin osallistuneet ansaitsevat suuren kiitoksen ponnisteluistaan. GrIFK toivottaa molemmille pelaajille vain parasta.

Keskiviikkona BK-46

GrIFK romahti tappion myötä sarjataulukossa kaksi pykälää, kun sekä SIF että HC Tallinnin sunnuntaina voittanut HIFK nousivat ohi. Sarja on siitä huolimatta varsin tasainen ja ristiinpelaamista on tapahtunut jo nyt paljon. GrIFK lähtee palauttamaan asetelmia heti keskiviikkona Luolassa, jonne saapuu Karjaan ylpeys BK-46. Ottelu alkaa kello 19:00.