Niukat tappiot jatkuu Granin riesana

GrIFK jatkoi keskiviikkona niukkojen tappioiden tiellä, kun kliinisesti maalipaikkansa käyttänyt BK-46 kävi Kauniaisissa. Granin neljäs perättäinen niukka tappio kirjattiin lukemin 28-29 (16-19), joten pisteet matkasivat Karjaalle.

Ottelun alkutahdit löivät Richard Sundberg ja Jac Karlsson, joiden käsien kautta pelitapahtumat etenivät vilkkaaseen tahtiin. Maalivahdeille ei avausjaksolla juurikaan tullut osumia, joten ensimmäinen puoituntinen oli varsin maalirikas, mutta tasainen. Karjaalaiset kulkivat protokollassa askeleen edellä, ja tauolle mentäessä ero oli suurimmillaan.

Kolmen maalin takaa-ajotilanteesta toiselle jaksolle lähtenyt Grani ei tälläkään kerralla antanut periksi, vaan taisteli itsensä tasoihin, ja kävi vartti ennen loppua ensimmäistä kertaa johdossakin Anthony Hellakosken 24-23 osumalla. Voiton kannalta tärkeillä hetkillä maalinteko kuitenkin tökki, ja vieraat onnistuivat ottamaan komentonsa takaisin seitsemällä kuutta vastaan hyökkäyksien turvin.

Kiihkeä ottelu sai ratkaisunsa vasta pari minuuttia ennen loppua kun Grani ei onnistunut hyvistäkään paikoista ohittamaan BK:n maalilla 19 torjuntaa tehnyttä Mikael Heinosta. Robin Granlund herätteli vielä toivoa kavennuksellaan, mutta ottelun viimeisen hyökkäyksen kentän parhaana palkittu Karlsson pelasi pallon saatuaan järkevästi loppusummeriin saakka.

GrIFK:n valmentaja Mikael Källman oli ottelun jälkeen harmissaan tappiosta.

”Turhauttavaa! Kolmas ottelu putkeen jossa pelataan hyvin, valitettavasti emme vaan saa palkintoa. Luotiin paljon paikkoja, enemmän kuin vastustaja, mutta emme saa palloja sisälle.  Pelataan kyllä ihan hyvin mutta jää pienestä kiinni.”

Kaksi paluuta pelikentille

Granin peli pyöri pitkälti takamiesten tehojen varassa. Siuntiossa kaksikko Sundberg-Hellakoski ei saanut aikaiseksi yhtään pelimaalia, Karjaata vastaan kummankin tasonnosto oli huomattava.

Viime aikojen valitettavien loukkaantumisuutisten vastapainoksi Luolassa nähtiin kaksi myönteistä kentille paluuta. Granin Patrik Johanson pelasi toisella jaksolla puolustuspäässä ja BK:n maajoukkuesentteri Robin Sjöman kävi kokeilemassa myös hyökkäyspeliä. Kummastakin pelaajasta oli iso hyöty joukkueelleen.

Seuraavaksi HIFK ja vanha tuttu

Granilla on nyt edessään otteluvapaa viikonloppu. Seuraavassa pelissä lauantaina 28.11. Helsingin Urheilutalossa viime kaudella Grania edustanut, mutta vaivojensa takia raskaan lopettamispäätöksen kesken kauden tehnyt Nikola Zujic palaa liigaan vielä kerran pelaamalla jäähyväisottelunsa ensimmäisen suomalaisjoukkueensa HIFK:n riveissä.