Tehottomuus vaivasi, Grani ei kyennyt uhmaamaan Dickeniä

GrIFK:n vuoden viimeinen, tyhjässä Kauniaisten Luolassa pelattu kotipeli päättyi Dickenin 11. perättäiseen voittoon kuluvan kauden SM-liigassa. Vahva mestarisuosikki oli viimeisten 20 minuutin aikana vahvempi, ja vei ottelun nimiinsä lukemin 19-27 (10-12).

Suurin syy Granin jäämiseen alle 20 osuman seisoi Dickenin maalinsuulla. Patrik Roslander luki isäntien heitot erinomaisesti ja varsinkin toisella jaksolla ex-westiläisen ohittaminen tuntui ajoittain mahdottomalta tehtävältä. Roslander sinetöi kolmen tähden puhteensa tekemällä kaksi maalia GrIFK:n pyrkiessä parempiin maalipaikkoihin hyökkäämällä seitsemällä kuutta vastaan.

Juuri tuo osa-alue näytti Granilla pettävän pahiten. Kotijoukkueen valmentaja Mikael Källman harmittelikin ottelun jälkeen joukkueensa tehottomuutta:

“Yhdeksällätoista tehdyllä maalilla ei otteluita voiteta, varsinkaan Dickeniä vastaan. Puolustukseen olen kaiken kaikkea tyytyväinen. 27 päästettyä maalia ei ehkä ole se isoin ongelma, vaan tekniset virheet, jotka tulee todella yllättäen juuri silloin kun pelataan 7 vastaan 6. Dicken teki lähemmäs 10 helppoa maalia tyhjään maaliin.”

Ongelman ratkaisuun onkin nyt tarvetta, sillä Grani on viime peleissä menettänyt riskillä pelatessaan enemmän mitä on saavuttanut. Siuntiota vastaan viimeisellä minuutilla lähes varma voitto menetettiin hukattuihin palloihin, Dickeniäkään vastaan ei ylivoimasta ollut paljoa iloa.

Kotijoukkueesta erottui kelpo ottelun pelannut maalivahti Atte Pakarinen, jonka hyppysiin jäi kaksi seitsemän metrin heittoa.

Vuosi päättyy tärkeään vieraspeliin Turussa

Seuraavassa ottelussa hyökkäyskuvioiden onnistumisella on jo suurempi merkitys, sillä keskiviikkona 16.12. Samppalinnassa vastaan asettuu tasapisteissä Granin kanssa sarjataulukossa majaileva ÅIFK, jonka koko pistetili on karttunut kahdesta voitosta HC Tallinnista.

Seuraavan kotiottelunsa GrIFK pelaa tämän hetkisen tiedon mukaan 23.1.21 Cocksia vastaan.