Voitto ÅIFK:sta pitää toiveet jatkosarjaan pääsystä elossa

Viiden ottelutappioputki katkesi, kun Turussa vieraillut GrIFK onnistui viemään tasaisen ottelun nimiinsä lukemin 23-26 (15-15). Läpi ottelun askeleen isäntien edellä kulkenut Grani otti näin arvokkaat pisteet ja kamppailee vielä – ainakin teoriassa – paikasta ylempään jatkosarjaan.

Runkosarjan neljän parhaan joukkoon nousua saattoi vesittää SIF:n viime hetken tasoitusmaali Siuntiossa, jossa joukkue tasasi pisteet HIFK:n kanssa. 29-29 tuloksen myötä Grani tarvitsee noustakseen siuntiolaisten ohitse nyt muiden apua.

Ottelu Turussa ei noussut käsipalloklassikoiden joukkoon. Monivaiheinen ottelu alkoi vieraiden komennossa, mutta neljän maalin johtoasema kuihtui jo puoliajalle mentäessä.

Myös toisen puoliajan alkupuolisko oli GrIFK:n heiniä. Robin Granlundin ja Anthony Hellakosken maaleilla Grani nousi kolmen maalin johtoon, kun vartti oli vielä pelaamatta. Ottelun loppu oli varsin sekavanoloista käsipalloa puolin ja toisin. Valter Georgs nosti ÅIFK:n vielä maalin päähän pari minuuttia ennen loppua, mutta tällä kerralla vieraiden onnistui hoitaa ratkaisuhetket kunniakkaasti.

Richard Sundbergin uurastus huomioitiin myös ottelun tähtiraadin toimesta, sen sijaan esimerkiksi Daniel Långin avausjakson pelaaminen ehti nähtävästi unohtua raadilta kokonaan.

GrIFK lähtee joulutauolle kuudennelta sijalta, kolmen pisteen päässä SIF:stä ja pinnan HIFK:n perässä. Joukkueet kohtaavat tammikuussa 13. päivänä Helsingin Urheilutalolla, ellei uusia rajoituksia ennen sitä ilmene. Sitä ennen granilaiset pitävät peukkuja pystyssä ÅIFK:n puolesta, kun joukkue kohtaa lauantaina liigan vuoden viimeisessä ottelussa SIF:n.

Seuraavan kotiottelunsa GrIFK pelaa tämän hetkisen tiedon mukaan 23.1.21 Cocksia vastaan.