Voitto tippui SIF:n syliin – GrIFK joutui takaa-ajajaksi

Tätä on Play Off! GrIFK:n ja SIF:n välinen puolivälieräsarja alkoi juuri niin tasaisena kuin sille asetettu odotusarvo antoi olettaa. Ja aivan kuten Granin edellisellä vierailulla Siuntiossa, lähes varma voitto menetettiin viime hetkien kammottaviin virheisiin. SIF sai kaikki pienimmätkin marginaalit puolelleen, ja voitti dramaattisen ottelun jatkoajan viime sekunneilla lahjoitetun maalipaikan myötä 33-32 (25-25, 11-15), ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Kotijoukkueen vahvan alun jälkeen alkoi GrIFK:n puolustus purra, ja vierasjoukkue oli sysäämässä isäntiä kohti kuilua kääntämällä pelin 6-4 tilanteesta kahdeksalla peräkkäisellä osumalla, joista vastasi kuusi eri pelaajaa.

Vierasjoukkue Grani hallitsi peliä suurimman osan ottelusta, ja johti enimmillään jo seitsemällä maalilla (13-20, 39 min). Vielä viisi minuuttia ennen summeria ero oli viidessä (25-20), mutta liigan sitkeimmäksi joukkueeksi profiloitunut SIF kieltäytyi jälleen kerran putoamasta kuiluun. Se nousi seitsemän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Ott Varikin yhdeksännellä maalilla tasoihin, jättäen kuitenkin Granille vielä yhden mahdollisuuden.

Viimeisessä hyökkäyksessään Varik rikkoi läpiajossa ollutta Robin Granlundia punaisen kortin ja seitsenmetrisen arvoisesti, mutta maaliin vaihdettu Thomas Lostedt torjui Granlundin heiton ja vei joukkueensa jatkoajalle.

Tiivistunnelmaisessa, mutta rehdisti aitoa Play off-otteluun kuuluvaa taistelua sisältäneessä ottelussa tuomittiin kaikkiaan 12 jäähyä ja yksi suora punainen. Richard Sundberg sai kolmannen kakkosensa parikymmentä sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, ja saatuaan pian katsomon puolelle seuraa Varikista, jatkoajalle siirryttiin ilman kahta profiilipelaajaa.

Jatkoajan ensimmäinen viisiminuuttinen oli yhtä maalijuhlaa kummankin osuessa neljästi. Jälkimmäisellä vitosella Grani näytti taas etenevän voittoon Anthony Hellakosken maaleilla (30-32, 68 min). Seitsemällä pelaajalla moneen otteeseen ottelun aikana hyökännyt SIF nousi vielä tasoihin (32-32, 69:30) Granin jouduttua vajaalle.

GrIFK sai viisiminuuttisen viimeiseksi luultuun hyökkäykseen vajaat puoli minuuttia aikaa, ja lähti hakemaan voittomaalia ilman maalivahtia, mutta Daniel Långin viisi sekuntia ennen loppua  kentän poikki lähettämä löysä syöttö tippui kuin taivaan lahjana suoraan Christoffer Thorin käsiin, joka heitti pallon omasta kenttäpäädystä tyhjään maaliin.

GrIFK:n normaalisti sanavalmis päävalmentaja Mikael Källman jäi ottelun jälkeen käytännössä täysin sanattomaksi:

– Minulta puuttuu sanoja, en tiedä miten voidaan hävitä tämä peli.

Siuntion halli on tällä kaudella ollut Granille synkkä areena. Edelliskäynnillä pisteiden lisäksi meni tärkeä pelaaja, ja molemmilla kerroilla SIF on saanut pokata voiton viime hetkillä tyhjiin.

Tasapainoilun taituri SIF itse ei suostunut missään vaiheessa ottelua katoamaan kuiluun, vaan heitti loppunäytöksen ansiosta sinne vastustajansa. Siuntiolaisten suoritukset paranivat jaksojen loppuja kohden kun GrIFK ei saanut viimeistä vaihdetta silmään ratkaistaakseen peliä lopullisesti hyvistäkään tilaisuuksista huolimatta.

Kumpikin puolivälierä on katkolla torstaina kello 19:00 alkavissa otteluissa. Dicken nöyryytti HIFK:ta maanantaina 36-14 (18-4), ja vain aniharva luottaa enää tähtirintojen nousuun. Kauniaisissa pelattavassa ottelussa Granilla on kaikki omissa käsissään, SIF ei ollut ensimmäisessä puolivälierässä niin ylivoimainen vastus, etteikö ottelusarjan ratkaisun siirtäminen kolmanteen otteluun olisi mahdollinen.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa