GrIFK haastaa keskiviikkona sarjajohtajan

SM-liigan ylempi jatkosarja jatkuu tällä viikolla kahdella sarjakierroksella. Ensimmäisessä niistä GrIFK saa keskiviikkona vieraakseen BK-46:n ja Dicken kohtaa torstaina Riihimäellä Cocksin.


Keskiviikkovieras Karjaalta jahtaa kuumeisesti ensimmäistä Suomen mestaruuttaan sitten kevään 2006, jolloin BK kukisti loppuottelusarjassa SIF:n. Sen jälkeen palkintokaappiin on ripustettu yksi hopea ja kaksi pronssia, joista jälkimmäinen viime keväänä.

Täysin ilman titteleitä ei Suomen käsipallon mekassa ole silti jääty. Suomen Cupin kolme viimeisintä loppuottelua on päättynyt raitapaitojen voittoon. Kuukausi sitten BK päätti  Grania vastaan alkaneen cup-taipaleensa 36-30 voittoon Cocksista.

BK-46 on noussut kauden mittaan SM-liigan vahvimmaksi joukkueeksi ja kenties suurimmaksi mestarisuosikiksi. Takana on nyt yhdeksän peräkkäisen voiton putki, jonka aikana ovat kyytiä saaneet Dicken kolmesti sekä Cocks ja Grani kahdesti.

Jatkosarjassa pahnan pohjimmaiseksi etukäteen tuomittu GrIFK on pelannut ennakkoluulottomasti ja tuloksellisesti ensimmäiset neljä otteluaan. Kahdessa viimeisessä niistä GrIFK pelasi Cocksia vastaan ja voitti molemmat. Samalla joukkue nousi sarjataulukossa Cocksin edelle, pisteen päähän Dickenistä.

GrIFK aloitti ylemmän jatkosarjan Karjaalla 31-25 kotijoukkueen voittoon päättyneellä ottelulla. Kauden mittaan karjaalaiset ovat vieneet nimiinsä kaikki neljä keskinäistä kohtaamista. Luolassa näistä otteluista on pelattu vasta yksi, lokakuussa pisteet lähtivät bussikuljetuksella länteen maalein 23-29.

Karjaalaisten nousun peruskivenä on viime vuosien pitkäjänteinen joukkueenrakennus. Ikäjakauma on nyt optimaalinen, sillä ytimen muodostaa löytyy kansainvälisen kokemuksen omaavia kokeneita sotaratsuja, kuten Jac Karlsson, Nico Rönnberg ja Oscar Kihlstedt. Rinnalla ratsastaa nuoria ja lupaavia tulevaisuuden toivoja, joista voi mainita Jonathan Ekmanin ja Oliver Nordlundin. Maalivahtitrion Rony Levén-Mikael Heinonen-Niclas Zweigberg ominaisuudet täydentää toinen toisiaan ja täsmähankinta, virolaissentteri Markus Viitkar on osoittautunut todelliseksi vahvistukseksi.

GrIFK:n pelaaminen jatkosarjassa on edennyt nousujohteisesti. Patrik Roslander joukkueen maalilla on onnistunut erinomaisesti, varsinkin ottelut Cocksia vastaan olivat jatkuva menestystarina tiiviiksi tilkityn puolustuksen takana. Fredrik Forss, Richard Sundberg, Robin Granlund, Carl Weurlander ja Kalle Kankaanpää ovat hioutuneet kiinteäksi kokonaisuudeksi puolustuksen keskustaan.

Rajoitukset poissa – katsomokapasiteetti kokonaan käytössä!

Kevätaurinko on tuonut mukanaan positiivisiakin asioita Venäjän hyökkäyksen varjossa. Koronarajoitukset ovat väistyneet ja faneilla on taas lupa täyttää katsomot. GrIFK toivottaa kaikki tervetulleeksi Luolaan kannustamaan voittoputkiinsa jatkoa havittelevaa joukkuetta.