GrIFK voitti toistamiseen Cocksin

Cocksin kokoonpanoa harventanut korona-aalto siloitti GrIFK:n tietä voittoon Riihimäellä. Grani otti viikon sisään toisen täyden pistepotin riihimäkeläisistä, nyt lukemin 23-29 (14-13). BK-46 jatkaa voittojen tiellä haettuaan pisteet Pirkkolasta maalein 33-31. Samalla kamppailu jatkosarjan toisesta sijasta tiivistyi ja kuumeni entisestään.

Ensimmäinen yllätys Cocksin joukkueessa koettiin jo ennen alkuvihellystä kun joukkueen valmennuksesta vastasi kaksikko Kristian Andersson ja Teemu Tamminen. Poissa kokoonpanosta olivat päävalmentaja Kaj Kekin ohella mm. maalivahti Vitali Shitsko, Nikola Kedzo, Bojan Zupanjac sekä Vitali Nenita.

Grani käytti tilaisuutensa hyväkseen, aivan kuten Cocks viime keväänä välierissä. Vieraat johtivat viiden minuutin jälkeen ottelua 2-5 ja Patrik Roslanderilla oli Granimaalilla jo viisi torjuntaa. Muutama minuutti myöhemmin vieraiden avauskuusikko oli lyönyt taululle jo viiden maalin johdon (2-7), ja pakotti Cocksin käyttämään ensimmäisen aikalisän.

Cocks kiri peliin mukaan Fredrik Forssin jäähyn jälkimainingeissa nousemalla tasoihin 9-9. Mikael Källman käyttää ajassa 17:35 oman timeoutinsa rauhoittaakseen tilanteen ja sopiakseen uudet hyökkäyspään suunnitelmat. Richard Sundberg toteutti suunnitelman moitteitta tekemällä Granin 10. maalin.

Grani pääsi avausjaksolla kokeilemaan ylivoimapeliään kahdesti. Ensimmäisen aikana maalipaikat avautuivat viidessä sekunnissa, mutta verkko soi vain kerran. Toinen ylivoima heti ensimmäisen jälkeen jatkui samoilla spekseillä, mutta maaleitta. Johdon kasvattamisen sijaan GrIFK saikin todeta viiden minuutin jakson menneen kotijoukkueen nimiin ja Cocksin ottaneen 12-11 johdon (23 min).

Hienon, joskin lyhyehköksi jääneen ottelun pelanneen kapteeni Forssin neljäs ja viides osuma otteluun siirsi Granin jälleen johtoon viitisen minuuttia ennen taukoa. Granin viimeisten hyökkäysyritysten tyrehdyttyä isännät onnistuivat loppuminuuteilla paremmin ja pääsivät viettämään taukoa 14-13 johdossa.

Avausjakson ykköspelaaja oli Granin numero yksi. Roslander nautiskeli torjuntoja virkaveli Adrian Tengheaan verrattuna tuplaten. 12 kopillaan Paakin tarkkuus huiteli edellisottelusta tutun 50%:n tuntumassa.

Voittotaistelu alkoi vartin erätauon jälkeen Cocksin hyökkäyksellä, jota oli vastaanottamassa myös koko avausjakson vaihtopenkkiä kuluttanut Robin Granlund. Ensimmäisellä peliminuutilla Forss passitettiin jo toistamiseen kaksiminuuttiselle. Grani kuitenkin pelasi alivoiman mallikkaasti takaiskuitta.

Vieraat löysivät läpi ottelun ammottavia aukkoja Cocks-puolustuksen keskustasta, minkä seurauksena viivapelaajat pääsivät juhlimaan. Kalle Kankaanpää avasi toisen jakson maalikimaran kahdella osumalla, ja Grani johti jälleen hetken. Cocksin kaksi nopeaa vastaiskua 10 sekuntiin palautti kuitenkin marssijärjestyksen hetkeksi.

Alexander Qvist hyödynsi kaksi Cocksin harhayöttöä, ja teki ensin 19-19 tasoituksen ja heti perään 19-20 johtomaalin. Jere Kanteen kolmas kontramaali otteluun sai Cocksin ottamaan aikalisän tilanteessa 19-21 (45:05).

Granin rautainen puolustus jatkui myös aikalisäpalaverin jälkeen, kun Roslander sai plokin kautta yhden torjunnan lisää ja Sundberg maalasi puolinopean päätteeksi 19-22.

Cocks pyristeli Pjotr Rybskin ja Srdjan Mijatovicin maalien varassa, mutta hieman yllättäen paljon laajemmalla materiaalilla operoinut ja onnistunut Grani piti pintansa.  Cocksin romanialaisvahti Tenghean päivä päättyi vaihtoon 48. minuutilla Weurlanderin upottamaan 20-23 maaliin. Granlund toivotti Joakim Angjelovskin tervetulleeksi  peliin yläriman kautta maaliin uponneella pommilla. Forssin kolmas kaksiminuuttinen päätti miehen ottelun 11 minuuttia ennen muita.

Isännät onnistuivat ohittamaan huikeaan 21 torjuntaan yltäneen Roslanderin viimeisen kerran kahdeksan minuuttia ennen loppua.  Suurella sydämellä taistellut valkopaitainen vierasjoukkue teki töitä ja pärjäsi maalittomasti Sundbergin kaksiminuuttisen. Kankaanpäälle pelattu paikka toi Granille neljän maalin johtoaseman, ja Cocks menetti kaksi minuuttia arvokasta takaa-ajoaikaa Davor Basaricin otettua hyökkäyspään jäähyn ajassa 56:41.

Qvistin takaylänurkaan liruttama ylivoimamaali päätti spekulaatiot voittajasta. Sama mies kontrasi vielä viimeisellä sekunnilla ottelun loppulukemiksi 23-29.

Voittajien valmentaja Mikael Källman oli ottelun jälkeen tyytyväinen, ja myönsi kotijoukkueen pelaajatilanteen vaikutuksen.

– Eka puoliaika tehtiin hieman vaikeaksi itsellemme, toisella puoliajalla skarpattiin huomattavasti. Tekniset virheet saatiin pois.

Toinen suora välieräpaikka kolmen kauppa

Runkosarjan jälkeen toisena sarjataulukossa ollut BK-46 on aloittanut jatkosarjan neljällä voitolla, ja näyttäisi olevan matkalla kohti suoraa välieräpaikkaa. Karjaalaisten takana kisaava tiivis kolmikko on nyt pisteen välein toisistaan. Dickenin viisi pistettä oikeuttaa tällä hetkellä toiseen suoraan välieräpaikkaan, GrIFK nousi nyt pisteellä Cocksin ohi neljään ja kolmanneksi.

Nelikko jatkaa pelejään ensi viikolla keskiviikkona ja torstaina, sekä lauantaina ja sunnuntaina. Keskiviikkona BK saapuu Kauniaisiin, Cocks ja Dicken kohtaavat torstaina Riihimäellä. Lauantaina Grani vierailee Pirkkolassa ja BK-46 Riihimäellä sunnuntaina.