GrIFK runkosarjan päätöspeliin Tallinnaan

GrIFK päättää SM-liigan runkosarjaurakkansa lauantaina Tallinnassa, jossa se voi lopullisesti varmistaa neljännen sijan. Paikka ylemmässä jatkosarjassa on jo tallessa, kun viimeisenä vastaan asettuva ainoa uhka HC Tallinn ei jatkosarjoihin mukaan tule.

Toisenlaisessa maailmassa Grani ja HC Tallinn kohtaisivat SM-liigassa jo neljännen kerran, mutta tässä ulottuvuudessa joukkueet ovat pelanneet toisiaan vastaan kahden virolaisten mukanaolokautensa aikana vasta kerran. Syyskuussa virolaiset piipahtivat Luolassa, jossa kotijoukkue oli parempi maalein 27-20.

Sen jälkeen Tallinn on paitsi vahvistunut ja pelannut paremmin, myös saalistanut pisteitä muun keskikastin tahtiin. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa Granin jälkeen kolmen pisteen päässä viidentenä. Hakemalla pisteet Tallinnasta Grani varmistaisi oman neljännen sijansa runkosarjassa. Ylempi jatkosarjapaikka on jo hallussa, sillä Tallinnin urakka liigassa päättyy runkosarjaan.

HC Tallinn oli Cocksin ohella ainoa SM-liigan joukkue, joka loppujen lopuksi osallistui EHF:n cup-kilpailuihin. Tallinn pudotti EHF European Cupin toisella kierroksella liettualaisen vastustajansa VHC Sviesa Vilniusksen yhteismaalein 53-52. Seuraavalla kierroksella tie nousi pystyyn Alingsåsin pudotettua virolaiset maalein 68-50. Ruotsalaisten jatkopaikka sinetöityi jo ensimmäisessä osaottelussa, jonka Alingsås voitti 36-18. Varoituksen sanan osaamisestaan HC Tallinn antoi kotikentällään, jossa se venyi 32-32 tasapeliin.

Viron harvakseltaan pelattavassa kuuden joukkueen Meistriliigassa HC Tallinn on tällä hetkellä kolmantena. Takana on viidestä ottelusta kolme voittoa ja yksi tasapeli, jonka se taisteli viime viikolla Pölva Servitiä vastaan. Korona on härinnyt myös etelänaapurin elämää – keskiviikkona 26.1. pelattavaksi merkitty ottelu SK Tapaa vastaan siirrettiin tuonnemmaksi jompaa kumpaa joukkuetta vaivaavien koronatartuntojen takana.

Granin edellisestä pelitapahtumasta on vierähtänyt jo pitkälti yli kuukausi, mutta vuodenvaihde ja maaottelutauko ei suonut kovinkaan montaa harjoitusta täydellä joukkueella. Korona on pitänyt lievässä otteessaan joukkuetta kun yksi toisensa jälkeen pelaajistosta on pulpahdellut karanteeniin ja pois, aiheuttaen yhteisharjoitusten perumisia. Virosta GrIFK:n tavoitteena on päästä käsiksi hyvään pelituntumaan helmikuun puolella alkavaa jatkosarjaa silmällä pitäen.

Runkosarjan voitto katkolla Karjaalla

Lauantain merkittävin liigapeli käydään Karjaalla BK-46:n ja Dickenin välillä. Pistekin riittää Dickenille runkosarjan ykköspaikkaan. Mikäli BK voittaa ottelun, se nousee tasapisteisiin lauttasaarelaisten kanssa. Tunku samaan pistemäärään on kova, sillä voittamalla viimeisessä ottelussaan HC Tallinnin myös Cocks päätyisi samaan pistemäärään Dickenin ja BK:n kanssa.

Kolmikon keskinäinen loppujärjestys ja pistejako ylemmän jatkosarjan pohjaksi ratkaistaisiin tällöin trion keskinäisten otteluiden perusteella.

Ylempi jatkosarja on kolminkertainen ja käynnistyy alustavan ohjelman mukaan 9.2.22. Runkosarjan voittaja saa jatosarjaan kolme lähtöpistettä, kakkonen kaksi ja kolmonen yhden. Neljänneksi varmuudella sijoittuva GrIFK lähtee haastamaan kärkikolmikkoa nollilta ja ensimmäinen haaste heitetään runkosarjassa toiseksi sijoittuvan kotikentällä.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >