GrIFK tähyää pisteille kun Dicken saapuu Luolaan

SM-liigan keskiviikkona käynnistynyt ylempi jatkosarja jatkuu lauantaina Kauniaisissa erittäin kiinnostavalla kamppailulla. GrIFK ja Dicken kokivat ensimmäisellä kierroksella tappiot, joten edessä on nyt molemmille äärimmäisen tärkeä ottelu.


Dickenillä on takanaan nyt kaksi peräkkäistä isoksi monessakin mielessä luonnehdittavaa tappiota kun runkosarjan päätösottelussa BK-46 oli Karjaalla parempi maalein 34-28, ja jatkosarjan avauksessa Cocks antoi todellisen myrskyvaroituksen pieksämällä Dickenin Pirkkolassa peräti 11 maalilla.

Ylempi jatkosarja on tällä hetkellä karjaalaiskomennossa yhden pisteen marginaalilla, ja se saattaa kasvaa viikonloppuna moneenkin kertaan, sillä Cocks ja HC Tallinn pääsevät viimein pelaamaan runkosarjan päättävän ottelun, ja ratkaisemaan meneekö runkosarjan voitosta tuleva ylimääräinen sarjapiste Pirkkolaan vai Karjaalle.

Källman: “BK-ottelusta paljon parannettavissa”

GrIFK taisteli parhaansa mukaan keskiviikkona sarjan tämän hetken kovakuntoisinta joukkuetta vastaan sen kotikentällä. Granin päävalmentaja Mikael Källmanin mukaan ottelu kääntyi BK:n eduksi hyökkäyspään viimeistelyongelmien ja puolustuspään valintojen pettäessä.

“Priorisointi puolustuksessa ei onnistunut Karjaata vastaan ja keskipuolustuksen passiivisuus antoi heidän viivoille liikaa paikkoja. Tämän takia me hävittiin maalivahtipelissäkin. Maalipaikoissa emme menneet riittävän pitkälle, ja teimme monasti hätäisiä tai vääriä ratkaisuja.”

Tuleviin otteluihin Källman haluaa saada mukaan ainakin BK-ottelussa onnistuneet elementit.

“Juostiin kotiin erittäin hyvin eikä annettu BK:lle mahdollisuuksia kontrata. Richard Sundberg oli puolustuksessa erinomainen, ja hänelle on Dickeniäkin vastaan tiedossa iso rooli.”

Dicken on kärsinyt kahdessa edellisessä liigaottelussaan kaksi isoa tappiota, ja se luonee suorituspaineita viimeistä kauttaan joukkuetta valmentavalle Björn Monnbergille ja hänen suojateilleen. Granilla on kaikki mahdollisuudet voittoon, mutta peliä on parannettava kaikilla osa-alueilla.

“Puolustuksessa oltava aggressiivisempia, kontriin pitää mennä paremmin koko joukkueen voimin – ollaan hyvä kontrajoukkue jos juostaan. Hyökkäyksissä meidän on liikuttava enemmän. Ja tietysti maalivahtipelin on onnistuttava”, Källman listaa.

“Max Granlund ja Benny Broman muodostavat Dickenin hyökkäyspelin sielun, heiltä on saatava tila pois. Kookasta sentteriä Armi Pärtiä vastaan meillä on laittaa riittävästi kokoa. Ja vastaiskuihin heitä ei pidä päästää.”

Kotipeleihin mennään täysillä

GrIFK:lla on edessään kaksi peräkkäistä kotiottelua. Viikko Dickenin vierailusta vuorossa on ensimmäisen kierroksen päättävä Cocks.

Dickenillä on BK:hon verrattuna vähemmän liikkuva ja fiksu puolustus, jonka läpäisemiseen Källmanin mukaan GrIFK:lta löytyy kyllä lääkkeet. Hän myös alleviivaa ottelun merkitystä myös Granille:

“Voitto Dickenistä antaisi mahdollisuuden edetä mihin vaan. Kaikki on mahdollista, jos kotipelit sujuu!”

Katsomopaikkoja tarjolla rajoitetusti

Koronarajoitusten pikkuhiljaa hellittäessä myös yleisöä voidaan ottaa pitkästä aikaa otteluihin myös Kauniaisissa. Uudenmaan alueella rajoitukset poistuvat kokonaan vasta 22.2., joten näillä näkymin Luolan katsomokapasiteetista on lauantaina käytössä puolet.