Jatkosarja alkoi tappiolla – BK-46 vahva isäntä

Ylempi jatkosarja käynnistyi keskiviikkona kahdella ottelulla. Mestaruutta vimmatusti jahtaava BK-46 piti pisteet kotonaan voittamalla GrIFK:n 31-25 (13-12). Toisessa ottelussa Cocks nöyryytti Dickeniä Pirkkolassa.

Karjaalla ottelun kuva piirtyi heti ensi minuuteilla Granin maalinteon vaikeuksilla. Mikael Heinonen ehti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana peräti kahdeksaan torjuntaan. Jakson puolivälissä BK johti 7-3, jonka jälkeen Grani käytti ottelun ensimmäisen aikalisän.

Päävalmentaja Mikael Källmanin palopuheet tehosivat ja erityisesti Richard Sundberg näytti kuunnelleen ohjeita. Sundberg teki heti 7-4 ja 7-5, ja vielä 7-6 kavennukset. Tiivistynyt puolustus sai taustatukea Patrik Roslanderin venymisistä ja hyvä takaa-ajo täyttyi Miro Koljosen tasoitukseen.

Miinuksia vieraiden peliin toi Fredrik Forssin jo toinen kaksiminuuttinen 21. peliminuutilla, jonka aikana BK palasi parin maalin johtoasemaan. Kalle Kankaanpää ehti kaventamaan vielä hetkeä ennen kuin Forssin kakkonen oli kärsitty, ja Alexander Qvistin tasoitus vei joukkueet BK:n kutsumana aikalisälle ajassa 23:43.

Avausjakson viimeinen kolmannes kulki tasaisissa merkeissä. Isoin ero alkuun verrattuna nähtiin torjuntatilastoissa. Heinonen hyytyi alun kahdeksaan koppiin, kun taas Roslander ja Atte Pakarinen torjuvat yhteenlaskettua yhden enemmän.

Viikonloppuna Suomen cupin voittanut BK-46 esitteli ottelussa omaa pelaajamateriaaliaan paraatin lailla vaihtamalla lähes koko aloituskuusikon tuoreisiin miehiin.

Grani selvisi isäntien kovin usein nähdystä toisen jakson alkurynnistyksestä kohtuullisen vähin vaurioin. Vaikka isännät johtivat jo 18-14 niin 40 minuutin kohdalla eroa kaventui Jere Kanteen maalilla jälleen yhteen (18-17).

Nico Rönnbergin seuraava rankkari johti vieraiden toiseen aikalisään, joka ei enää tuottanut odotettua tulosta. Heinonen nimittäin otti uudelleen roolia nollaamalla neljä seuraavaa Granin yritystä. Isäntien johto venähti jo kuuteen (26-20, 51 min), eikä kotijoukkue antanut Grania laittamaan kirivaihdetta päälle.

Ottelun viimeiset minuutit joukkueet käyttivät juoksentelemalla päästä päähän ja pelin päätösnumeroiksi muodostuivat 31-. minuuttia ennen loppua Wilhelm Parvinen pääsi vasemmalta laidalta viimeistelemään ensimmäisessä liigapelissään ensimmäisen maalinsa.

Jatkosarjan avausottelun tehokkain pelaaja oli yhdeksän maalia heittänyt Albert Lindholm, paras puolestaan 17 torjunnan Mikael Heinonen, jota myös kummankin joukkueen valmentajat suitsuttivat kommenteissaan.

Grani oli tasainen eikä tyypilliseksi arki-illan matkapeliksi muodostuneessa kamppailussa ketään noussut erityisen vahvasti toisia paremmin esiin. Vieraat pääsivät melko hyvin maalintekotilanteisiin mutta maalin saakka palloja ei tahdottu saada ajoittain sitten millään. Källman manasikin omiensa pehmeyttä puolustuspelissä ja vääriä päätöksiä hyökkäyksessä. Richard Sundbergin esitys oli stabiilein, Alexander Qvist kaunisteli eniten maalitilastojaan.

Cocks kylvetti Dickenin

BK nousi – tai pysyi, riippuen kuka runkosarjan lopulta tulee voittamaan – sarjakärjessä, kun Cocks haki mehevän 22-33 vierasvoiton Pirkkolasta. Granin ensi lauantain vastustaja on kaksi peräkkäistä tappiota kärsinyt Dicken, joka edellisellä käynnillään Kauniaisissa voitti yhden maalin erolla 26-27. BK puolestaan matkaa Cocksin vieraaksi Riihimäelle.

Myös alempi jatkosarja aloitettiin tänään. SIF:n vaikea kausi sai jatkoa Siuntiossa sen hävittyä HIFK:lle suurinumeroisesti 38-24. ÅIFK aloittaa oman urakkansa lauantaina Helsingissä.