Ylempi jatkosarja alkaa – Grani BK:n vieraaksi Karjaalle

SM-liigan ylempi jatkosarja alkaa keskiviikkona kaikkien joukkueiden päästessä tavoittelemaan kahta suoraan välieräpaikkaan oikeuttavaa sijoitusta. Runkosarjan nelonen GrIFK aloittaa ottelunsa tuoreen Suomen cup-mestarin BK-46:n vieraana Karjaalla.

Jatkosarja starttaa vaikka runkosarjan voittajakaan ei ole vielä selvillä. Otteluohjelma nimittäin parsittiin kasaan hieman hämmentävissä olosuhteissa, sillä runkosarjaa on pelaamatta vielä yksi varsin merkityksellinen ottelu.

HC Tallinnin ja Cocksin ottelu jouduttiin siirtämään koronatilanteen takia, eikä sille löydetty uutta pelipäivää jatkosarjaa edeltävälle ajalle. Ottelulla on ratkaiseva merkitys runkosarjan voittajan nimeämisessä, ja siksi myös otteluohjelman kaksi viimeistä ottelua on vielä avoimena.

Mikäli Cocks voittaa rästiottelussa HC Tallinnin, runkosarjan voittajaksi ja yhden ekstrapisteen omistajaksi kruunataan BK-46, muussa tapauksessa voittaja on Dicken. Tämä perustuu siihen, että Cocks nousee voittaessaan kärkikaksikon kanssa tasapisteisiin ja tulee mukaan maalierovertailuun.

Ilman Cocksia tasapisteissä mukana olisi Dicken ykkönen BK:n kanssa käytyjen keskinäisten otteluiden maalieron perusteella. Cocks mukana kääntäisi järjestyksen siten, että BK-46 nousisi Dickenin ohi koska vertailuun lasketaan mukaan kaikkien kolmen kärkijoukkueen ottelut. Cocksille itselleen voitolla tai tappiolla ei ole sijoituksen osalta merkitystä, se on joka tapauksessa kolmas.

Grani lähtee jatkosarjaan haastajan asemassa ilman runkosarjan perusteella jaettavia lähtöpisteitä. Cocks saa lähtöpisteitä yhden ja em. selvityksen perusteella kaksi ja kolme lähtöpistettä menee lopullisen järjestyksen mukaan Dickenille ja BK:lle.

BK-46 vaikea vastustaja

Karjaalaiset ovat nousseet kauden mittaan kenties suurimmaksi mestarisuosikiksi. Viime otteluissaan se on kylvettänyt pahimmat kilpakumppaninsa Dickenin ja Cocksin suurinumeroisesti, jälkimmäisen BK voitti puhtaasti viime lauantaina Suomen cupin loppuottelussa, ja valtasi tittelin jo kolmantena vuotena putkeen.

BK on ollut viime vuosina GrIFK:llekin vaikea pala purtavaksi. Granin edellisestä voitosta on kulunut jo miesmuistin verran, mutta tasaväkisiä otteluita joukkueet ovat lähihistoriassakin pelanneet. Viime keväänä BK putosi dramaattisten vaiheiden jälkeen loppuotteluista ja päätyi GrIFK:n vastustajaksi pronssipeleihin, joista Luolassa pelattu ensimmäinen osa päättyi lukemiin 28-28. Kotiareenallaan BK sitten käsitteli Grania kuten kaikkia muitakin vastustajiaan viimeisten puolentoista vuoden ajan, ja vei pronssiset mitalit kuuden maalin erolla.

Tällä kaudella Grani on taipunut BK:lle kaikissa käymissään kamppailuissa. Suomen cupin avaus päättyi kotijoukkueen eduksi 36-24, runkosarjassa BK oli parempi Karjaalla maalein 30-21 ja Kauniaisissa 29-23.

Jatkosarjaan ilman paineita

GrIFK eteni ylempään jatkosarjaan kolmen vuoden tauon jälkeen, ja tavoittelee muiden tavoin paikkaa mitalipeleihin. Runkosarja päättyi tammikuun viimeisenä viikonloppuna Tallinnasta haettuun 29-26 vierasvoittoon, ja se varmisti lopullisesti neljännen sijan.

Ottelun tuoksinassa Granin kapteenin Fredrik Forssin nimiin kirjattiin parikin virstanpylvästä: sentteri viimeisteli sekä Granin 16000. maalin SM-sarjassa että 600. henkilökohtaisen SM-maalin.

Sijoitus runkosarjassa oli tulosten valossa juuri oikeutettu, sillä edellään olevaa kolmikkoa vastaan kuparinen on tältä kaudelta vielä rikkomatta. Alempaan jatkosarjaan jääneitä HIFK:ta, SIF:iä ja ÅIFK:ta sekä HC Tallinnia vastaan Grani menetti vain kaksi sarjapistettä.

Paikka ja kotietu 30.3. alkavissa puolivälierissä on jo taattu. Alemman jatkosarjan joukkueista yksi putoaa kevään Play offeista pois, ykkönen ja kakkonen etenee pudotuspeleihin ylemmän jatkosarjan kolmosen ja nelosen kumppaniksi.

GrIFK:n ottelut ylemmässä jatkosarjassa

Ke 09.02. 19:00 BK-46 – GrIFK
La 12.02. 16:00 GrIFK – Dicken
La 19.02. 16:00 GrIFK – Cocks

La 26.02. 16:00 Cocks – GrIFK
Ke 02.03. 19:00 GrIFK – BK-46
La 05.03. 16:00 Dicken – GrIFK

La 12.03. 16:00 Cocks – GrIFK
La 26.03. 16:00 Dicken / BK-46 – GrIFK
Avoin GrIFK – Dicken / BK-46

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >