Dicken juotti katkeraa kalkkia – GrIFK taipui yhdellä maalilla

“Katkeralta tuntuu taululla oleva tulos. Loppujen lopuksi pelattiin kyllä ihan hyvä peli, mutta valitettavasti ratkaisevissa tilanteissa pallo pomppi enemmän Dickenille”, kiteytti GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman joukkueensa jäätyä tyhjin käsin taistelussa Dickeniä vastaan.

Luolan isäntäjoukkue hallitsi suurimman osan ottelusta, mutta sai taipua jo toisen kerran kuluvan kauden aikana kotiottelunsa Dickenille yhdellä maalilla. Vieraat nousivat loppuminuuteilla isäntien ohitse, kun Max Granlundin päivän 11. maali katkaisi kamppailun voitosta. Lukemat siellä taululla olivat 27-28.

Grani tuli hyvin latautuneena otteluun, ja petrasi pelaamistaan ylemmän jatkosarjan avauspeliin verrattuna jokaisella osa-alueella. Dicken oli hävinnyt kaksi edellistä peliään ja joutui edelliskierroksella totaalisesti Cocksin jyrän alle.

Luolassa oli vastakkain kaksi voitontahtoista ja erinomaisesti puolustanutta joukkuetta, jotka pistivät pystyyn tasokkaan ja tasaväkisen käsipalloshown, jossa kumpi tahansa olisi voinut olla voittaja. Dicken johti ottelua vartin jälkeen kahdella maalilla (7-9), mutta GrIFK vei toisen vartin 7-3. Robin Granlund ja Jere Kantee tekivät neljä maalia mieheen, ja Patrik Roslander torjui vakuuttavasti entisten joukkuetovereidensa yrityksiä. Vieraiden hyökkäyspeli pyöri totutusti kolmikon Granlund, Benny Broman, Armi Pärt ympärillä.

Toisen jakson ensimmäinen kolmannes oli edelleen tasaväkistä taistoa mutta tuloksellisesti se meni Granille, joka 40 minuutin kohdalla siirtyi Erik Åkermarckin osumalla jo neljän maalin johtoon (21-17). Seitsemän minuuttia myöhemmin Dicken pääsi ensimmäistä kertaa ottelun alun jälkeen tasoihin (22-22). Grani ei jäänyt surkuttelemaan tilannetta pitkään vaan palautti kahden maalin johdon jakson puolivälin jäähysuman aikana. Kaikkiaan ottelussa tuomittiin kuusi kaksiminuuttista per joukkue.

Robin Granlundin tekemä 26-25 jäi isäntien viimeiseksi johto-osumaksi ottelussa. Dickenillä oli viimeisten minuuttien aikana enemmän rutiinia ja se sai pidettyä isännät maaleitta neljän minuutin ajan. Vastapäädyssä Timmy Thor, Pärt ja Granlund osuivat kukin kertaalleen. Patrik Långin kavennus oli enää laiha lohtu.

Kotijoukkue uskoi loppuun saakka voitonmahdollisuuksiinsa, mutta joutui pettymään. Dickenin valmentaja Björn Monnberg oli puolestaan helpottunut: “Peli oli tiukka. Molemmat joukkueet halusivat voittaa, ja ehkä marginaalit olivat lopussa hieman meidän puolella”.

Kokonaisuutena Grani pelasi yhden koko kauden tasapainoisimmista peleistään, ja olisi ansainnut vähintään tasapelin. Pallon ollessa pyöreä on nyt vain katsottava eteenpäin ja ensi lauantaihin, jolloin Luolaan saapuu vierailulle Cocks.

BK-46 jyräsi nyt Riihimäellä

Grani on siis aloittanut ylemmän jatkosarjan kahdella tappiolla, ja vastaavasti sarjan kärkeen kiilannut BK-46 kahdella voitolla. Lauantaina karjaalaisten voittoputki jatkui Riihimäellä Cocksin kaatuessa 27-32. BK nousi nyt yksin sarjakärkeen, Granin jatkaessa vielä pisteittä. Dicken on sarjassa toisena ja Cocks kolmantena. Alemmassa jatkosarjassa ottelu HIFK:n ja ÅIFK:n välillä päättyi 30-29.