Lauantaina pelataan taas – GrIFK kohtaa Cocksin

Ylemmässä jatkosarjassa pelataan lauantaina kaksi mielenkiintoista ottelua. Kauniaisissa pelaavat GrIFK ja Cocks ja Karjaalla BK-46 saa vastustajakseen Dickenin. Molemmat ottelut alkavat kello 16:00.


Yhdeksättä peräkkäistä Suomen mestaruuttaan jahtaavalla Riihimäen Cocksilla on takanaan varsin erikoinen viikko, sillä se pelasi peräti kolmen eri sarjan otteluissa, ja hävisi ne kaikki. Viime lauantaina Cocks hävisi ylemmän jatkosarjan ottelun kotihallissaan BK-46:lle, sunnuntaina edessä oli runkosarjan päätöskamppailu Tallinnassa ja tiistaina Cocks vieraili Ranskassa HBC Nantesin pakeilla EHF European Cupin merkeissä.

Kuumaksikin povatussa parin viikon takaisen Suomen Cupin loppuottelun revanssissa karjaalaiset ottivat henkisen yliotteen 27-32 voitollaan. BK-46 on voittanut Cocksin nyt kolme kertaa putkeen.

HC Tallinn puolestaan sai vastaansa Cocksin divarijoukkueen, joka osoittautui SM-liigatasoon nähden kevyeksi välipalaksi. Virolaiset pyörittivät vaivattoman 42-21 voiton, mikä takasi runkosarjan voiton ja sen tuoman lisäpisteen jatkosarjan lähtötilanteeseen Dickenille.

Tiistain ottelu oli Cocksilta hyvää taistelua. Vaikka ranskalaiset olivat parempia lukemin 36-25, osoitti Cocks nimekästä tähdistöä vastaan kovaa tahtoa.

Pelituntuma Granin lauantaivieraalla on siis kohdillaan, mutta loukkaantumiset ovat verottaneet keltapunaisten kokoonpanoa. Teemu Tammisen saikku on kestänyt jo pari kuukautta, mutta vastapainoksi pari vuoden vaihteessa hankittua uutta pelaajaa (Piotr Rybski ja Nikola Kedžo) vaikuttavat mainioilta pelimiehiltä.

GrIFK on aloittanut jatkosarjan kahdella tappiolla, joista varsinkin jälkimmäinen oli sekä erityisen kirvelevä, että samalla lupauksia antava. Grani pelasi Dickeniä vastaan erinomaisesti ja pisti kolmen edellisen loppuun saakka pelatun liigakauden hopeamitalistin ajoittain kunnon kiikkuun. Dickenin rutiini riitti vielä tällä kertaa kun sen kärkipelaajat ratkaisivat ottelun viimeisillä peliminuuteilla. 27-28 lopputulos jätti jälkeensä näläntunteen jota on viikon aikana kasvatettu harjoituksissa.

GrIFK:n ja Cocksin edellisistä keskinäisistä mittelöistä on kulunut jo yli neljä kuukautta. Syyskuun puolella Grani hävisi Riihimäellä 25-20, pari viikkoa myöhemmin Cocks rypisti Luolassa isäntien haaveet lukemin 25-36.

Lauantain ottelut täyttävät jatkosarjan ensimmäisen kolmanneksen. Runkosarjan jälkeen piikkipaikalla ollut Dicken on saanut päästää BK:n edelleen, ja lauantaina Karjaalla pelataan äärimmäisen tärkeä kärkiottelu, jonka voittaja on vahvoilla kisassa kohti suoraa välieräpaikkaa.

Cocks on kahden pisteen päässä Dickenistä kolmantena ja GrIFK vielä pisteittä, joten panos myös Luolassa on iso. Katsomorajoitukset on nyt purettu joten yleisöä voidaan ottaa vaikka hallikapasiteetin täyteen. Käsipallo on parasta paikan päällä joten tule Luolaan mukaan tunnelmoimaan ja nauttimaan hyvästä ottelusta!

Kuva: HC Tallinn FB / Gertrud Alatare