GrIFK:llä ja SIF:llä totiset paikat – Luolassa jaossa tärkeitä pisteitä

Neljä peräkkäistä tappiota kokenut GrIFK lähtee seuraavaan kotiotteluunsa lauantaina hakemaan tärkeitä lisäpisteitä SIF:n kustannuksella. Kumpikin joukkue on saanut kauden mittaan kärsiä jos jonkinlaisista jobinposteista, viimeisimpänä loukkaantuneiden listalle on lisätty Siuntion sentteri Igor Trajkovski, jonka kausi saattaa olla jo paketissa.

SM-liiga on jo hyvissä ajoin hajonnut kahtia mutta jännitystä se ei silti himmennä. Trio Cocks, Dicken ja BK-46 ovat karanneet muilta ja ratkaisevat keskenään runkosarjan voiton, mutta myös viimeisen ylemmän jatkosarjan tuovasta neljännestä sijasta tullaan käymään erittäin tiukka kamppailu.

Grani, ÅIFK, HIFK ja SIF ovat runkosarjan puolivälin paikkeilla kahden pisteen sisällä, GrIFK:n ja HIFK:n pelattua seitsemän ja ÅIFK:n jo yhdeksän ottelua. Runkosarjan jumbosijakin on ehtinyt vaihtaa omistajaansa jo useampaan otteeseen, tällä hetkellä sieltä pyrkii ponnistamaan väljemmille vesille juurikin SIF.

GrIFK aloitti liigan vierailulla Siuntiossa, ja palasi sieltä kotiin kaksi pistettä rikkaampana voitettuaan 30-23. Tuo tappio oli SIF:lle jo toinen peräkkäinen, sillä keltavihreiden kausi alkoi Tallinnassa, jossa HC Tallinn saavutti ensimmäisen voittonsa SM-liigassa maalein 28-20.

Virolaiset voittivat SIF:n viime sunnuntaina jo toistamiseen kun se oli myös Siuntiossa parempi, voittolukemat tällä kertaa 34-25. Granin edellisestä ottelusta tulee lauantaina vierähtäneeksi tasan kolme viikkoa. Tuolloin HIFK hyödynsi Nikola Zujicin jäähyväisottelun tunneboostin ja otti kauden ensimmäisen voittonsa maalein 34-29.

Jatkosarjajaon kannalta Kauniaisissa pelataan siis äärimmäisen tärkeä peli. Alkukaudesta trio Granlund-Weurlander-Forss ovat saaneet kannettavakseen suurimman lastin, mutta viime otteluissa he ovat saaneet hyvää sivutukea sitä mukaa mitä aiemmin vähemmälle peliajalle jääneet ovat saaneet vastuuta. Maalivahtiosastolla Patrik Roslander on ollut erinomaisessa vireessä ja Atte Pakarisen torjuntaprosentti on tällä erää koko liigan paras.

Yhteen voittoon kahdeksasta ottelustaan yltänyt SIF on materiaaliinsa nähden ollut ehkä hienoinen alisuorittaja. Toki Gustav Svanbäckin kipparoima joukkue kuului kesän siirtomarkkinoilla menettäjiin, mutta siitä huolimatta Marcus Sjöstedtillä on heittää useita kovia pelimiehiä baanalle. Yksi mielenkiintoisimmista on kaksi edellistä kautta Granissa pelannut Niki Tuominen, joka on pelannut hyvän alkukauden.

GrIFK vs SIF lauantaina kello 16:00

Lauantain täydellä liigakierroksella pelataan myös Karjaalla, Tallinnassa ja Pirkkolassa. BK-46 saa vastaansa HIFK:n, HC Tallinn isännöi ÅIFK:ta, ja Pirkkolan parketilla kohtaavat liigakärjet Dicken ja Cocks. Dickenin toistaiseksi ainoa merkintä tappiosarakkeeseen tuli kauden ensimmäisessä keskinäisessä kamppailussa, kun edelleen puhtaalla saldolla masinoiva Cocks voitti kotonaan maalilla.

Kuva: Kalle Parkkinen / Newspix24