GrIFK:lle tärkeä voitto – Roslander pysäytti SIF:n

GrIFK päätti tyylikkäästi neljä ottelua pitkän kuivan kautensa kun se otti lauantaina  komean voiton Luolasta vierailleesta SIF:stä. Patrik Roslander oli kotijoukkueen maalin suulla erehtymätön ja pohjusti 20 torjunnallaan 31-23 (13-10) voiton, jolla Grani otti etulyöntiaseman pahimmista kilpailijoistaan matkalla kohti ylempää jatkosarjaa.

Kahden toisensa hyvin tuntevan joukkueen alku kulki 0-2 vierasjohdon jälkeen Granin hallinnassa. Robin Granlund ja Carl Weurlander höyrysivät hyökkäyksissä vuoron perään ja Roslander toimi viimeisenä lukkona omassa kenttäpäädyssä. GrIFK eteni kuin varkain 12-6 johtoon, kun pelikellossa oli 18 minuuttia täyttymässä.

Jakson loppupuoli toi pitkän kaksikon hieman hiivuttua enää yhden kotijoukkueen osuman, mutta Siuntiokaan ei hyvistä paikoistaan huolimatta saanut kurottua eroa kuin puoleen. Tauolla Grani johti 13-10.

Grani aloitti toisen jakson vahvasti, ja teki kolme maalia ennen SIF:n ensimmäistä kavennusta. Rikkonaisesti edenneen ottelun jatkuessa sekä Weurlander että SIF:n Christoffer Modig saivat poistua kentältä ennen aikojaan kolmen kakkosen rasittamana.

Kotijoukkue ei toisen tykkinsä katsomokomennuksesta hätkähtänyt vaan jatkoi maalipaikkojen rakentelua, ja viimeistelyn ollessa paria luokkaa parempaa kuin vihulaisen kasvatti eroa tasaisesti.

Lopullisessa ratkaisussa oli mukana koko joukkue. Karim Mbembela maalasi kahdesti, Miro Koljonen ja Fredrik von Troil kertaalleen, vieden isännät jo 26-19 johtoon vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua. SIF:n selkärangan katkaisi lopullisesti näyttävä japsi, jonka lähes 300-päinen yleisö arvosti suorituksen raikuvin aplodein. Jere Kantee ja Koljonen pohjustivat aikalisällä sovitun kauden korkeimman ilmalennon Granlundille, joka tälläsi pallon vastustamattomasti ilmasta ohi Thomas Lostedtin.

SIF:n päävalmentaja Marcus Sjöstedt totesi ottelun jälkeen joukkueensa pelanneen kauden parhaan ottelunsa hyökkäyspäässä, mutta Roslander teki maalinteon hankalaksi.

GrIFK:n luotsi Mikael Källman puolestaan pohti jo tulevia harjoituskohteita:

– Täytyy harjoitella hyökkäystä 5:1 puolustusta vastaan. Siuntio sai paikotellen hyvin vauhdin meiltä pois. Kun meillä on vauhti kohdallaan niin jälki on hyvä.

Kotivoittojen lauantai

Granin ohella kotivoittoihin pystyivät myös BK-46, joka kukisti HIFK:n, HC Tallinn, joka otti kauden kolmannen voittonsa ÅIFK:sta, sekä Dicken, joka aiheutti Cocksille kauden ensimmäisen tappion.

Kärkikolmikko on nyt kokonaisuudessaan yhden tappion rasittamana kukin, Dicken ja Cocks ovat 10 ottelua pelanneena 18 pisteessä. BK väijyy kahden pisteen päässä ja ottelun vähemmän pelanneena kolmantena. HC Tallinn pysyy pisteen Granin edellä neljäntenä, mutta on pelannut kaksi ottelua enemmän.

Granin seuraava vastustaja ÅIFK on vajonnut kurimukseen, jossa se on nyt kuuden peräkkäisen tappion putkessa. GrIFK pääsee työstämään seitsemättä ensi lauantaina Turussa.