Neljän pisteen pelit jatkuu – nyt haetaan voittoa Turusta

GrIFK:lla on edessään kolmen ottelun tiukka viikko. Lauantaina 27.11. joukkue pakkaa kapsäkkinsä Turun reissua varten, keskiviikkona joulukalenterin ensimmäinen luukku tuo vieraaksi HIFK:n ja 4.12. Luolaan saapuu toinen helsinkiläisseuroista, Dicken.

ÅIFK-ottelussa on jaossa yhtä arvokkaat pisteet, mitkä Grani haali plakkariinsa viime viikonloppuna SIF:in kustannuksella. Turkulaiset aloittivat SM-liigan komeasti, mutta tuloskunto näyttää hiipumisen merkkejä. Viime viikonloppuna ÅIFK kärsi jo kuudennen peräkkäisen tappion kun se hävisi Tallinnassa 34-29.

Kanarialintujen otteluissa on maalimässäily ollut tällä kaudella enemmän sääntö kuin poikkeus. Vain kahdesti on voittajaksi selvitty alle 30 maalilla. Joukkueella onkin ollut varsin leveä maalintekoon kykenevä rosteri. SM-liigan maalipörssin TOP-30:stä löytyy kuusi ÅIFK:n pelaajaa.

Katsomoon vain koronapassilla!

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli 50 hengen yleisötilaisuuksiin kohdistuu rajoituksia 16. joulukuuta asti.Tästä johtuen Handbollsföreningen ÅIFK rf on ottanut koronapassin käyttöön Miesten SM-liigan, 1. div ja 2. div otteluissa Samppalinnan hallissa. Tällä järjestelyllä mahdollistetaan turvallisen ja vastuullisen ottelutapahtuman toteuttaminen kotiotteluissamme jatkossakin.

 • Koronapassi tarkastetaan Samppalinnan sisäänkäynnillä
 • Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:
  • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
  • testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
  • todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.
 • Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).
 • Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
 • Passia vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

Kauden ykköspelaaja on kuitenkin ollut maalivahti Mirsad Tursunovic, joka on torjunnoillaan maalivahtitilastossa peräti neljäntenä.

ÅIFK menetti pari viikkoa sitten yhden pilarin erityisesti oman pään pelistään, kun sen monivuotinen granilähtöinen sentterin Oscar Berglund jättäytyi työkiireisiin vedoten sivuun marraskuun alussa. Lähestulkoon samalla oven avauksella myös apuvalmentajana toiminut Harry Wikström jätti seuran. Turkuun pitkältä käsipallomatkaltaan Tanskan ja Riihimäen kautta HIFK:n kautta palannut Kristian Jansson ei vielä ole pelillistä kauttaan avannut, joko nyt nähdään Jansson kentällä?

Joukkueet eivät tämän kauden liigassa ole vielä kohdannut kertaakaan. Kauden alla pelatussa harjoitusturnauksessa Grani löi turkulaiset Samppalinnassa 33-29.

GrIFK:lla on alla hieno 31-23 voitto liigan jumboksi valuneesta SIF:stä. Pelaavassa kokoonpanossa on edelleenkin vielä väljyyttä, mutta pelaajatilanne kohti vuoden vaihdetta näyttää jo valoisammalta. Yksi tärkeä lisä oli tositoimiin päässyt Kalle Kankaanpää, jonka paluun myötä Fredrik Forssin kohdalle alkukaudesta kohdistunut lasti hieman helpottaa.

Jatkosarjapaikkojen ratkaisuviikko?

Granin kaksi seuraavaa ottelua ÅIFK:ta ja HIFK:ta vastaan ovat äärimmäisen tärkeitä etappeja matkalla kohti ylempää jatkosarjaa, joka tuo varman paikan kevään pudotuspeleihin. Samaa laulua lauletaan myös muutamissa muissa tulevan viikon peleissä.

Nelikko GrIFK (8 ottelua / 6 pistettä), ÅIFK (10/4), HIFK (8/3) ja SIF (9/2) kohtaavat toisiaan seuraavasti: Lauantaina 27.11. HIFK ja SIF pelaavat Helsingissä ja lauantaina 4.12. HIFK saa vieraakseen ÅIFK:n.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >