ÅIFK vain murea suupala – GrIFK:lle maukas voitto

Viikko sitten SIF:n voittanut GrIFK otti toisen peräkkäisen täyden pistesaaliin ja nousi sarjassa neljänneksi kun ÅIFK ei tasaisen alun jälkeen missään vaiheessa päässyt hätyyttelemään vääjäämätöntä vierasvoittoa, joka kirjattiin 27-34 (10-15).

ÅIFK:n ja GrIFK:n ottelun alku oli tasainen ja kahden hyvin aloittaneen maalivahdin  peli. Sekä Patrik Roslander että Mirsad Tursunovic teki tukun hienoja torjuntoja kun joukkueet maalipaikkojen lisäksi missasivat huolimattomuuttaan myös syöttöjä.

Grani pääsi jakson toisella puoliskolla repäisemään viidellä peräkkäisellä maalillaan kuuden metrin kaarelta 7-12 johdon, mikä johti turkulaisten aikalisään. Minuutin paussi tehosi ÅIFK:n maalittomuuteen mutta myös GrIFK otti siitä hyödyn irti, sillä seuraavan minuutin sisään verkko heilui Turun päässä kolmesti ja vieraiden päädyssä kerran.

Nanosekunti ennen loppusummeria kotijoukkueen Valter Georgs pääsi läpiajosta kaventamaan taukolukemiksi 10-15. Granin maaleista kirjattiin tässä vaiheessa kolme molemmille senttereille, mutta kirkkain tähti oli Patrik Roslander, jonka torjuntaprosentti kipusi pitkälti yli 50:n.

Toisen jakson alkuun Granin puolustus toimi ja ero kasvoi nopeasti kolmella. Patrik Lång kontrasi puoliajan kaksi ensimmäistä maalia ja akseli Miro Koljonen-Robin Granlund juoni näyttävän japanilaisen.

Koljosen ja Fredrik von Troilin parin minuutin välein saamat kakkoset pitivät ottelun pelillisesti tasaisena kun isännät pääsivät kaventamaan eron takaisin viiteen. Granlund pisti toisella puolituntisella hihat heilumaan ja paukutti maaleja kauempaakin, monipuolistaen Granin hyökkäyspeliä.

Suurimmillaan ero kävi ensimmäisen kerran kahdeksassa Jere Kanteen 19-27 osuman jälkeen 47. minuutilla. ÅIFK:lle ei maalinteko maistunut asemapelissä, mutta vastaiskuilla se sai aikaan pienimuotoisen loppukirin, joka tyrehtyi viiden eroon. Neljään pääsemisen esti Roslander kahdella paraatipelastuksella.

Forssille ei Turussa löytynyt pysäyttäjää missään vaiheessa. Kapteeni teki maalin käytännössä aina saatuaan pallon viivalla, sai kunnian päättää ottelun maalienteon ja pokkasi itselleen lopulta ottelun tähtipelaajan palkinnon.

GrIFK:n viimeisellä aikalisällä nähtiin vielä hupaisa ja harvinainen rättirumba, kun peräti neljä valkopaitaa joutui yhtäaikaa vetämään puhdasta kudetta ylleen ennen ottelun jatkumista.

Koko alkukauden joukkueen ainoana sentterinä täysiä minuutteja urakoinut Forss on saanut loukkaantumisensa jälkeen kentälle palanneesta Kalle Kankaanpäästä kaivattua lastin tasausta. Parhaiten sen huomasi tänään hyökkäyspäässä, jossa Grani hyödynsi useaan otteeseen käyttämällä toista viivapelaajaa seitsemäntenä kenttäpelaajana tuomaan ylivoimaa.

– Puolustus oli tänään hyvä ja hyökkäyksissä päästiin hyviin maalipaikkoihin. Hieman huolellisemmilla ratkaisuilla ero olisi ollut vieläkin suurempi.

GrIFK:lle 700 SM-pistettä täyteen

SM-liigan maratontaulukossa Grani siirtyi voiton ansiosta uudelle sataluvulle, sillä ÅIFK-voiton myötä 646 ottelusta 701 pistettä, joka oikeuttaa taulukon yhdeksänteen sijaan.

Lauantain liigaotteluiden ainoat vieraspisteet lähtivät Turusta Kauniaisiin, kahdessa muussa pelissä kotijoukkueet pitivät pintansa. Pirkkolassa pelatussa kärkiottelussa Dicken murjoi vaisusti esiintyneen BK-46:n 27-18 ja myös HIFK nappasi itselleen kotivoiton kun SIF kaatui 27-25, ja hyvästeli varmuudella toiveet ylemmästä jatkosarjasta.

Ensi keskiviikkona 1.12. Luolassa päästään hakemaan sekä maukasta revanssia HIFK:sta että isoa harppausta kohti ylempää jatkosarjaa.

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa