Joulukuu alkaa trillerillä – GrIFK ja HIFK keskiviikkona Luolassa

Kahteen peräkkäiseen voittoon SM-liigassa yltäneellä GrIFK:lla on edessään tiukka viikko stadilaisia joukkueita vastaan. Lauantaina Luolaan saapuu tämän hetken kovavireisin liigajoukkue Dicken. Sitä ennen keskiviikkona on ohjelmassa äärimmäisen tärkeä kamppailu HIFK:n kanssa ottelussa, jossa haetaan jo ratkaisuja jatkosarjoihin sijoittumisen suhteen.

Granin ja HIFK:n viimeksi kohdatessa kuukausi sitten Helsingin Urheilutalossa HIFK haki liigassa avausvoittoaan, joka heille tulikin varsin selkeämaalisesti 34-29. Nyt karavaani laskeutuu maan alle, jossa Stadin tähtirintojen voittosuhde on 1:32. HIFK on aikojen saatossa onnistunut kairaamaan Luolasta yhden ainokaisen voiton, ja sekin johti lopulta GrIFK:ssa toimenpiteisiin, joiden seurauksena joukkuetta nyt luotsaa menestymään tottunut Mikael Källman.

HIFK:lla on alla taisteluvoitto vaikeita aikoja elävästä SIF:stä, joka taipui viikonloppuna UT:lla 27-25. GrIFK:lla voittoputki on tuplasti pitempi. SIF sai käydä kotimatkalleen tyhjin käsin myös Kauniaisista, kun kotijoukkue voitti sen 31-23. Viime lauantaina Grani kävi Turussa kaatamassa ÅIFK:n 34-27, ja nousi jatkosarjaviivan paremmalle puolelle.

Vieraisille saapuvan HIFK:n pelaajakokoonpanossa on kauden mittaan nähty runsaasti eloa, kun pelaajia on tullut ja mennyt. SM-liigan sivuston kokoonpanolistalla haamupelaajia on jo useampi, viimeisimpänä lähtijänä edellisessä Grani-ottelussa hyvän matsin pelannut maalivahti Martin Jovanovski.

Kasvomaskisuositus ja koronapassi

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta alueellaan. Päätöksen myötä pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta.

Maskinkäyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

GrIFK:n otteluissa otetaan myös käyttöön koronapassi.Tästä johtuen Handbollsföreningen ÅIFK rf on ottanut koronapassin käyttöön Miesten SM-liigan, 1. div ja 2. div otteluissa Samppalinnan hallissa. Tällä järjestelyllä mahdollistetaan turvallisen ja vastuullisen ottelutapahtuman toteuttaminen kotiotteluissamme jatkossakin.

 • Koronapassi tarkastetaan Samppalinnan sisäänkäynnillä
 • Koronapassi (EU:n koronatodistus) koostuu kolmesta osasta, joista yhden on oltava voimassa, jotta koronapassi on voimassa:
  • koronarokotustodistus (2 rokoteannosta) TAI
  • testitulostodistus (negatiivinen koronatestitulos maks. 72 h aiemmin) TAI
  • todistus alle 6 kk aiemmin sairastetusta koronavirustaudista.
 • Koronapassina toimii Omakanta-sivulta ladattava EU:n digitaalinen koronatodistus, jonka voi ladata osoitteesta kanta.fi (kirjautuminen sivun yläreunassa).
 • Koronapassin voi näyttää puhelimen tai muun älylaitteen ruudulta tai printattuna paperilla. Otathan huomioon, että pelkkä QR-koodi ei riitä, vaan asiakkaalla tulee olla koronapassista koko todistuksen ensimmäinen sivu näytettävissä.
 • Passia vaaditaan 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta.

GrIFK on hyvissä asemissa kiivaassa kamppailussa runkosarjan neljännestä sijasta, joka oikeuttaa paikkaan kevään puolella alkavaan ylempään jatkosarjaan. Kärkikolmikko on karannut omaan tasaiseen kisaansa runkosarjan voitosta, mutta sen takana elo on vähintään yhtä jännittävä.

Parhaissa asemissa on tällä hetkellä Luolaan valmistautuva kaksikko. Granilla ja HIFK:lla on kummallakin kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin seitsemäntenä olevalla neljän pisteen ÅIFK:lla. GrIFK:lla pisteitä on ennen keskiviikkoa kahdeksan ja HIFK:lla viisi, joten haaveillakseen neljän joukkoon mahtumisesta HIFK:lla on käytännössä edessään pakkovoitto.