GrIFK kuittasi HIFK:lle korkojen kera – pisteet jäi Luolaan

Vahva joukkuepanos toi GrIFK:lle selkeän 31-20 (13-11)  kotivoiton HIFK:sta. Joulukuun ensimmäiset liigapisteet vahvistivat Kauniaisten asemia sarjataulukon ylemmässä puolikkaassa, samalla piste-ero alaspäin kasvoi HIFK:hon jo viiteen.

Ottelun alussa Granin vielä etsiessä koko joulukalenteria kiirehti HIFK jo aukomaan omastaan niin monta luukkua kuin suinkin ehtii. Vieraat kerkesivät helistellä kulkusiaan neljästi ennen kuin Grani heläytti kuparisensa hajalle. HIFK piti isäntien vaatimatonta hyökkäystyöskentelyä lähes pilkkanaan ja Kalle Alanderin nolla särkyi vasta 10. peliminuutilla Carl Weurlanderin seitsemän metrin heitolla.

Päävalmentaja Mikael Källman kehotti jo ennen ottelun alkua haastattelussa kiinnittämään huomion erityisesti puolustuspeliin, joka avaisi hyviä vastaiskun paikkoja. Puolustuslinja pitikin ottelun läpi erinomaisesti, eikä tällä kerralla tarvittu edes isompia kolttosia – siistissä ottelussa tuomittiin kaikkiaan vain kolme kaksiminuuttista, joista kotijoukkueelle yksi.

Hyökkäyspäässä Granin kuviot alkoivat tehota parin muutoksen kautta ja sylinteri kerrallaan rekeen tuli lisää vauhtia. Yksi oli Karim Mbembelan tripla oikean pakin tontilta. Nuori herra toi Granin ensimmäisen kerran tasoihin 0-0:n jälkeen ajassa 22:00 (9-9), ja siirsi kolmannellaan ensi kertaa johtoon (12-11, 28. min).

Toisella jaksolla kotijoukkueen tahti vain kiihtyi. Joukkuepanos osoitti voimansa ja Granin pelitempo karkasi nopeasti vieraiden hallinnasta. Miro Koljonen, Robin Granlund ja Weurlander teki kahdeksan minuutin jaksoon seitsemän osumaa, HIFK:n saatua vastattua ainostaan kahteen.

HIFK:n hiipuessa vieraiden viimeiset kortit 7v6 -hyökkäyksillä meni mönkään ja Grani viljeli ylikentän maaleja ratkaisten koko ottelun hyvissä ajoin. Vieraat eivät kerta kaikkiaan päässeet isäntien rakentaman muurin yli, ohi eikä läpi, siitä kertoo myös hyvän ottelun jälleen kerran pelanneen Patrik Roslanderin torjuntatilasto: avausjaksolla seitsemän torjuntaa, toisella jaksolla pallon eteen tarvitsi mennä vain neljästi, ja siitäkin huolimatta HIFK jäi 20 maaliin.

Kentällä johtajan ominaisuuden otti Miro Koljonen, joka neljän laitamaalin lisäksi jakoi puolustuksessa osumia, jotka veivät vieraiden puhdista paljon pois. Granin puolustuspeliin on viimeisten otteluiden aikana tuonut paljon leveyttä Kalle Kankaanpää, jonka ansiosta Fredrik Forssille riittää nyt yhden miehen panos.

Tyytyväinen Källman kiittelikin aiheesta joukkueen yhtenäisyyttä voiton jälkeen:

– 31-20, uskomaton ottelun kääntö meiltä. Hyvät loppulukemat alun 0-4 alakynnestä huolimatta. Oli ilo seurata miten joukkue pelasi yhteen ja taisteli toistensa puolesta. Hienoa työtä koko joukkueelta!

Hienoa työtä vaaditaan lisää viikonloppuna, jolloin GrIFK saa vieraakseen SM-liigan tämän hetkisen dominantin Lauttasaaresta. Sarjakärki Dicken on viime peleissään hakannut ihan kaikki, mukaanlukien sekä Cocksin että BK-46:nkin, ja jyrää punakoneen lailla nyt yhdeksän ottelun voittoputkessa. Ottelu GrIFK-Dicken Luolassa lauantaina 4.12. kello 16:00.

Granin loppuvuoden ohjelmaan kuuluvat vielä vieraspeli Karjaalla 11.12., sekä vuoden 2021 viimeinen ottelu ÅIFK:n isäntänä 18.12. Runkosarjan viimeisellä kierroksella GrIFK matkaa Tallinnaan 29.1. ensi vuotta.

Kuvia ja artikkeli ottelusta: Handis365 @ Instagram