GrIFK nöyrtyi – HIFK ja Zujic juhlivat

GrIFK:n pistetili jäi karttumatta neljännessä ottelussa peräkkäin. HIFK pelasi kauden parhaan pelinsä kun Nikola Zujicin jäähyväisiä vietettiin kotijoukkueen komennossa. HIFK otti liigakauden avausvoittonsa  34-29 (16-11) karistaen samalla jumbosijan sekä tiivistäen sarjataulukon alaosan.

Vierasjoukkueella oli erinäisten loukkaantumisten takia jo vaikeuksia saada kokoonpanoa kasattua jo BK-peliin, ja HIFK:takin vastaan parketille asteli vain yhdeksän kenttäpelaajaa, mutta se ei estänyt Grania aloittamasta räväkästi.

Neljässä minuutissa neljä tehtyä ja yksi päästetty maali jäi kuitenkin lyhyeksi iloksi HIFK:n vastattua neljästä seuraavasta. Avausjakson puolivälissä Grani maisteli viimeisen kerran johtoasemaa Carl Weurlanderin vietyä joukkueensa 7-8 johtoon. Puoliaikaan mennessä maalitili karttui enää kolmella HIFK:n itseluottamustason noustessa jokaisen onnistumisensa siivittämänä. Kotijoukkue pääsi tauolle 16-11 johdossa Yevgeni Semenovin tahdittamana.

Grani lähti toisen jakson takaa-ajoon tarmokkaasti, mutta alku meni vierailta vihkoon, ja vihkon sivut täyttyivät vartissa. Kuudessa minuutissa ero oli kasvanut kymmeneen maaliin (22-12, 36 min) HIFK:n onnistuttua käytännössä kaikessa mitä keksi kokeilla. Puoliaikatulos tuplaantui 20 minuutissa (32-22, 50 min).

HIFK teki viimeisen maalinsa seitsemisen minuuttia ennen loppusummeria, Granin loppukiri jäi auttamattomasti liian lyhyeksi. Ottelun viisi viimeistä maalia sentään kaunisteli lopullista eroa edes heiman päivänvalon kestäväksi.

GrIFK:lla on aina hankalaa UT:lla ja tällä kerralla se myös kärsi pelaajapulasta, mutta se yksin ei selitä kehnoa lopputulosta. Siinä missä kovin monellakaan granilaisella ei ollut paras päivänsä, HIFK:lla tuntui onnistuvan kaikki mihin se ryhtyi. Nikola Zujicin nostama tunnelataus näkyi isäntien esityksessä pelkästään positiivisena.

Nikola Zujic

Isäntien ykköstykki oli Semenov, joka palkittiin kolmellä tähdellä, Vladimir Knopinskii oli tässäkin ottelussa varma viimeistelijä.

Päivänsankari Zujic lisäsi tilastoihinsa viimeisessä ottelussaan viisi osumaa, sattumoisin saman verran mitä maaliero ottelun lopussa oli isännille. Ironian puolelle voi varmaan kirjata myös HIFK:n ottelussa tekemän maalimäärän, joka täsmää Zujicin pelinumeron kanssa.

Granin tehot lepäsivät maajoukkueeseen kutsuttujen Weurlanderin ja Robin Granlundin ja Fredrik Forssin, sekä 7v6 -peleillä maalipaikkansa erinomaisesti käyttäneen Jere Kanteen varassa.

SM-liiga siirtyy nyt parin viikon maajoukkuetauolle. GrIFK:n paussi tosin kestää liki kolme viikkoa mutta tulee joukkueelle hyvään aikaan. SIF:iä vastaan Luolassa pelattava seuraava ottelu on ohjelmassa vasta 20.11.

Ennen sitä kuitenkin edessä on monta sinivalkoista ottelua. Tiistaina 2.11. maajoukkue kohtaa Riihimäellä SM-liigan yleisöäänestyksellä valitun All Stars -joukkueen ja tulevana viikonloppuna 5.-7.11 haetaan Energia-Areenalla MM-karsinnoista jatkopaikkaa Viroa, Georgiaa ja Iso-Britanniaa vastaan.