Granille tappio ensimmäisessä välierässä – sarja jatkuu keskiviikkona

GrIFK aloitti kevään välieräsarjansa Pirkkolassa runkosarjan voittaneen Dickenin vieraana. Tasaväkinen ottelu kulki osittain samoissa tunnelmissa kuin kauden aiemmat vierailut, maaleja ei tehty tarpeeksi. Dicken otti erävoiton lukemin 25-21 (13-9), ja johtaa paras viidestä -ottelusarjaa 1-0.

Robin Granlundin tekemän ottelun avausmaalin jälkeen joukkueet etenivät hyvien maalivahtien välisellä alueella tasatahtiin. Dicken nousi ensimmäisen kerran ottelussa kolmen maalin johtoon Max Granlundin osumalla (10-7, 24 min), jonka jälkeen vierailla oli erinomainen tilaisuus kiriä tasoihin, mutta toisin kävi.

Richard Sundbergin 10-9 neljä minuuttia ennen taukoa jäi vieraiden viimeiseksi maaliksi avausjaksolla. Grani yritti viimeisten minuuttien aikana oma maali tyhjänä kavennuksia, mutta kaksi teknistä virhettä tarjoili Filip Söderlundille helpon työn heittää joukkueensa kaksi viimeistä maalia tyhjiin.

Toisella puoliajalla Grani haki ahkerasti kavennuksia, mutta Dicken teki maalit, joille edes jälleen hienon ottelun pelannut Patrik Roslander ei voinut mitään. Isännillä oli parin osumansa teossa tuurikin tukevasti apuna. GrIFK:n kolme peräkkäistä maalia Granlundin, Miro Koljosen ja Anthony Hellakosken tekeminä toivat joukkueen kahden maalin päähän isännistä, kun peliä oli käyty kymmenisen minuuttia.

2-3 maalin ero säilyi loppuun saakka, Söderlund heitti ottelun viimeisen maalin tyhjiin muiden pelaajien jo kätellessä reilusti toisiaan hyvästä ottelusta.

Kentän paras pelaaja oli Dickenin korskea sentteri Armi Pärt, jonka 205 senttiä ja 115 kiloa olivat pysäyttämättömiä. Roslander torjui ottelussa 13 palloa, yhden enemmän kuin virkaveli Mikael Mäkelä Dickenissä.

Karjaalla kiihkeää, BK voitti ja Basaricille pekkaa

Jo etukäteen kipinöiväksi povattu toinen välieräsarja pelataan jatkosarjan voittaneen BK-46:n ja sen hävinneen Cocksin välillä. Cocksin ympärillä turbulenssi ei ota loppuakseen, kun valmentajan vaihdoksesta hädin tuskin toipunut hallitseva mestari on jo uuden myrskyn silmässä.

BK voitti itse ottelun 26-22, mutta otsikot keräsi Davor Basaricin törkeä nyrkinisku ottelun loppupuolella. Kurinpito tälläsi Basaricille tempusta kahden ottelun pelikiellon, ja myös seura on ilmoittanut sekä tuomitsevansa teon, että harkitsevansa omia jatkotoimenpiteitä.

Molemmat ottelusarjat jatkuvat keskiviikkona.