GrIFK sortui harhasyöttöihin – BK-46 puristi voiton GrIFK:sta

GrIFK sai jalkeille vain yhdeksän kenttäpelaajaa SM-liigan runkosarjan ottelun alkuun BK-46:tta vastaan keskiviikkona. Kun vielä Alexander Qvist jätti pari minuuttia ottelun alusta kentän ja pelihallin saatuaan tällin nenäänsä, oli Granin vaihtopenkillä surkuhupaisa näky kun joukkueenjohtoa oli pelaajia enemmän.

Kotijoukkueen pelaajisto taisteli kynsin ja hampain minkä jaksoi lukumääräisesti ylivertaista vastustajaa vastaan, ja taipui vasta kaikkensa antaneena 23-29 (11-16). Maaliero ei kuitenkaan kerro tasoerosta koko totuutta.

Tasaväkinen avausjakso oli kokonaisuudessaan varsin viihdyttävää käsipalloa. Patrik Roslander kotijoukkueen maalissa pärjäsi Nico Rönnbergin heittoja lukuunottamatta loistavasti tarjoten kenttäpelaajille erinomaisen taustatuen. Rönnbergille kirjattiin ennen taukoa seitsemän maalia.

Granillakin oli oma täsmäaseensa. Harkiten hyökänneet vihreäpaidat rakensivat Robin Granlundille mainioita paikkoja ja ottelu pysyi tasaväkisenä. Ero repsahti puoliajan viimeisellä kolmanneksella yhdestä viiteen muutaman harhasyötön avittamana.

Jos oli ensimmäinen puolituntinen vauhdikasta käsistä, meni toinen puoliaika lähinnä kävelyksi. Grani puolusti tiiviisti ja vain Markus Viitkar tuotti takaiskuja. BK kuitenkin piti eron  pitkään viiden maalin kieppeillä, kunnes Granin 7v6 hyökkäyskuviot alkoivat purra ja joukkue kipusi parhaimmillaan yhden maalin päähän. Takaa-ajon aikana maalipaikat rakennettiin Granlundille ja Fredrik von Troilille, joiden maalivainut olivat kohdillaan.

Väsy tuli väkisinkin isäntien puseroon ja viimeisillä minuuteilla vieraille tarjoiltiin harhasyöttökimara, joista Sebastian Säkkinen pääsi rankaisemaan kolmesti tyhjiin.

Jokainen kotijoukkueen pelaaja jätti taatusti kaiken kentälle, sen myönsi myös Mikael Källman:

– Erittäin hienosti taisteltu tänään, varsinkin suhteessa siihen kapeaan materiaaliin minkä saimme jaloille tähän otteluun. Vähän turhan paljon tuli pallonmenetyksiä ja missattuja maalintekopaikkoja joiden vuoksi BK pääsi repimään eroa eikä saatu ottelua käännettyä.

Granlund voitti maalintekokisan Rönnbergiä vastaan yhdellä, mutta vieraiden tähti oli siitä huolimatta ottelun ykköspelaaja. Seitsemän maalia ennen taukoa vaihtui parinkymmenen minuutin hiljaiseloksi, mutta tuttu maalipyssy nousi lopussa parin tahtomaalin kautta ottelun ratkaisijaksi.

Rönnbergkin antoi ottelun jälkeen täyden tunnustuksen Granille.

– Pelattiin hyvä ensimmäinen puoliaika, ja tehtiin mielestäni juuri niitä asioita joita pitikin. Grani taisteli kuitenkin hyvin itsensä takaisin 7:6 pelillään ja ottelu meinasikin melkein karata käsistämme kun samaan aikaan hyökkäyspelimme oli huonoa. Hienosti taisteltu Granilta!

GrIFK on nyt pelannut runkosarjassa neljä kaikkiaan kuudesta ottelustaan viime kauden mitalijoukkueita vastaan, ja lähtee nyt jatkosarjojen kannalta tärkeisiin otteluihin kovimpien kilpailijoidensa kanssa.

Ensimmäinen tällainen peli on ensi lauantain äärimmäisen tärkeä vierasottelu Helsingin Urheilutalossa. Liigassa jumboksi valahtanut HIFK:lla on kasassa vasta yksi piste tasapelistä HC Tallinnia vastaan. HIFK ja GrIFK pelaavat lauantaina tuplaten, naisten SM-sarjaottelu alkaa kello 16, miesten ottelu kello 18:30.

Kuva: Thomas Sundström / VN

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa