GrIFK etulyöntiasemassa kolmen pelin viikkoon

GrIFK:lla on tulevien kahdeksan päivän aikana edessään kolmen tuiki tärkeän ottelun sarja, joissa jokaista voisi luonnehtia neljän pisteen otteluksi. Ensimmäisessä niistä Grani kohtaa huomenna HIFK:n, keskiviikkona Luolaan saapuu Dicken, ja seuraavana lauantaina SIF isännöi Grania Siuntiossa ottelussa, johon kotijoukkue on suunnitellut yhtä sun toista tavoittaakseen kaikkien aikojen ennätysyleisön.

Tänä lauantaina Grani kohtaa tällä erää lähimmän uhkaajansa taistelussa runkosarjan kolmannesta sijasta. Sarjatilanne ennen lauantain otteluita HIFK-GrIFK ja Dicken-SIF on suorastaan kutkuttavan kiinnostava. Sekä HIFK:lla että GrIFK:lla on seitsemän ottelun jälkeen kasassa kahdeksan pistettä. SIF:llä pisteitä on kaksi vähemmän, ja sitä jahtaa kolmen pisteen päässä ottelun muita vähemmän pelannut Dicken.

HIFK kukistui Luolassa pari kuukautta sitten viihdearvoltaan mainiossa ottelussa 25-22. Punapaidat ovat sen jälkeen petranneet peliään merkittävästi, vaikka tie EHF European Cupissa katkesikin vierastappioon Kosovossa. Europeleistä hankittu hyvä vire näkyi keskiviikkona Siuntiossa pelatussa ottelussa, jossa HIFK otti tasapisteissä ennen ottelua kanssaan olleesta SIF:stä selkävoiton numeroin 20-38.

HIFK on uusvanhan luotsinsa Rostislav Grinishinin johdolla noussut varteen otettavaksi tekijäksi jopa kevään mitalipelejä ajatellen. Joukkue on saanut aiemmista kausista poiketen ryhtiä puolustukseensa, jonka takana maalia vartioi yksi liigan parhaista maalivahdeista, Bogdan Klepa.

Hyökkäyspäässä on alkukaudesta vaikuttanut parhaiten portugalilainen vasuri Rui Rolo. Oikean pakin tontilla läpiajoissaan vahva jässikkä valittiin lokakuussa SM-liigan kuukauden tähtipelaajaksi, ensimmäisenä HIFK:laisena sitten huhtikuun 2019, jolloin titteli meni nyt jo edesmenneelle virolaiselle Ardo Punalle. Rolon rinnalla eniten peliaikaa on jaettu Oscar Uddille ja eniten heittolippuja Andre Uddille, joka miehittää Rolon tavoin SM-liigan maalintekijätilaston kärkikymmenikköä.

Maalivahtien ottelu?

Klepa ja virkaveljensä GrIFK:ssa, Patrik Roslander, muodostavat SM-liigan torjuntatilaston tämän hetkisen kärkikaksikon. Roslander on viime peleissä ollut huimassa vireessä, mistä merkkinä on 36-vuotiaan valitseminen ottelun parhaaksi Granin kahdessa viime pelissä Cocksia ja ÅIFK:ta vastaan. Kumpikin maalivahdeista löytyvät myös edellisen keskinäisen ottelun tähdistöstä. Tuolloin Roslander saalisti tähtiä kaksi ja Klepa yhden.

HIFK ja GrIFK tuplaten vastakkain

Helsingin Urheilutalo on loistava vaihtoehto lauantai-iltapäivän matkakohteeksi, sillä ennen kello 17 alkavaa miesten liigaottelua samojen seurojen naiset aloittavat HIFK:n 125-vuotisjuhlaottelun jo kello 13:45. Kummallakaan ei ole kolmen pelatun ottelukierroksen jälkeen tappiosarakkeessa rasitteita.

SM-liiga jatkuu viikonlopun jälkeen tiiviillä tahdilla. Kauniaisten Luolassa pelaavat keskiviikkona 16.11. kello 19 alkaen GrIFK ja Dicken. Viikon päästä lauantaina GrIFK matkaa Siuntioon.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >