ÅIFK pisti GrIFK:n tiukille mutta pisteet jäivät Kauniaisiin

Maalivahdit nousivat päärooliin GrIFK:n ja ÅIFK:n välisessä SM-liigan runkosarjan toisen kierroksen avanneessa ottelussa, jossa turkulaiset eivät antaneet sarjataulukon hämätä ja antoivat täyden vastuksen kotijoukkueen suuntaan. GrIFK piti pintansa ja voitti 25-23 (12-9), ja jatkaa liigassa kolmannella sijalla.

“Luoja, mikä trilleri”

Patrik Roslanderin lausumana ottelusta kertoi ottelusta oleellisen. Grani keikkui avausjakson kahden-kolmen maalin johtoasemassa, mutta tahmeus maalinteossa esti karkuun pääsyn. ÅIFK oli tullut taistelemaan, ja piti ennakkoluulottomalla pelaamisellaan tasatahtia isäntien kanssa. Kentän kaksi suurta puoliaikatauolle mentäessä olivat isäntien virkeästi sekä hyökkäys- että puolustustehtävänsä hoitanut Miro Koljonen, sekä vieraiden Graniakin aiemmin edustanut maalivahti Axel Rehnberg, joka ehti useampaan paraatitorjuntaan. Peik Sjöblom rankaisi viime kauden seuraansa viidesti hyvällä prosentilla.

Toinen puoliaika alkoi Granin kolmen maalin johdossa (12-9), jota Kristian Jansson kavensi kahdella ennen isäntien vastausta. GrIFK joutui juonimaan toisen maalin kuparista neljä minuuttia, ja tuo sekvenssi hieman ennakoi toisen puolituntisen kulkua. Grani sai pelattua lukuisia avopaikkoja, mutta jos Rehnberg ei ehtinyt pallon eteen, tyrehtyi maaliyritykset maalipuihin.

Puolustus sen sijaan toimi mainiosti, ja Roslander viimeisenä lukkona paransi parantamistaan pelin edetessä. Ero heitteli GrIFK:n maksimissaan neljän (17-13, 42 min) ja yhden (23-22, 56 min) välillä. Anthony Hellakoski ei avauspuolikkaalla ollut kovin näkyvä hahmo, mutta ratkaisuhetkillä mies ehti joka paikkaan. Ottelun kuvaan sopikin, että voittomaalin juoni kaksikko Koljonen-Hellakoski tasan minuutti ennen loppua. Wilhelm Hammarbergin kavennus antoi vielä vieraille toivoa, mutta Fredrik von Troilin 25-23 ratkaisi pelin lopullisesti 15 sekuntia ennen loppua.

Patrik Roslander oli Granin maalilla varsinkin toisella puoliajalla erehtymätön. Avausjakson viisi torjuntaa täydentyi tauon jälkeen täydellä tusinalla, ja mies sai syystä pokata ottelun parhaan pelaajan palkinnon toisessa peräkkäisessä ottelussa. ÅIFK:n Axel Rehnberg täydensi maalivahtien illan tähdistön kakkospaikalla. Hellakoski paukutti kaikki kuusi maaliaan toisella puolituntisella.

Voitosta huolimatta Mikael Källman ei ollut täysin tyytyväinen Granin hyökkäyspelaamiseen.

– Otteluita yleensä hävitään kun kliinisyys puuttuu lopussa ja vuorenvarmoja paikkoja missataan. Puolustuksessa olimme hereillä ja taistelimme loppuun asti.

Grani otti tärkeät pisteet ja jatkaa hyvistä asemista kohti seuraavaa ottelua, joka pelataan viikon päästä Helsingin Urheilutalossa HIFK:ta vastaan, joka hakee tänä viikonloppuna jatkopaikkaa EHF European Cupissa Kosovosta, jossa se kohtaa paikallisen KH Besa Famgasin. Ensimmäinen osaottelu Helsingissä päättyi HIFK:n maalin voittoon 28-27.